ΔΝΤ: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα

Σε δήλωση στήριξης προς την Ελλάδα προέβη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα

καθώς η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η τρόικα θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές για τα δεδομένα και τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης καθώς και για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Ο κ. Ράις δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας και επισήμανε ότι η τρόικα θα επικεντρωθεί στη μείωση του ελλείμματος, στα διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και για την εξασφάλιση μόνιμης και υψηλότερης ανάπτυξης.

Ολάντ: Να στηρίξουμε την Ελλάδα

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Οκτωβρίου, αν η κυβέρνηση της χώρας δείξει πως τηρεί τις δεσμεύσεις της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
«Αν οι Έλληνες το δείξουν αυτό, θα πρέπει, στην ευρωπαϊκή Σύνοδο του Οκτωβρίου, να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέλλον», είπε ο Ολάντ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα