Διστάζει ακόμη η Μέρκελ

…να ανακοινώσει νέα υποψηφιότητα
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να μην προτίθεται να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της πριν την άνοιξη του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel, για τέταρτη θητεία.

Ο λόγος φέρεται να είναι ο «φίλος από τη Βαυαρία» -η καγκελάριος

φέρεται να θέλει πρώτα να διασφαλίσει την υποστήριξη του Χορστ Ζέχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο.

Το περιοδικό υποστηρίζει, επικαλούμενο πηγές στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ πως το περιβάλλον της φοβάται ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της χωρίς την υποστήριξη του Ζέεχοφερ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά.

Την αρχική της πρόθεση να την ανακοινώσει δημόσια την άνοιξη του 2016 την ανέβαλε αρχικά για το φετινό φθινόπωρο λόγω της προσφυγικής κρίσης και της διαμάχης που ξέσπασε για το θέμα αυτό εντός του συντηρητικού κόμματος, δηλαδή μεταξύ CDU και του αδελφού CSU. Τώρα φαίνεται πως και αυτός ο στόχος αναβάλλεται κατά το Spiegel.

Η Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και, στην παρούσα φάση, η μακροβιότερη ηγέτης της Ευρώπης. Η 62χρονη πολιτικός συγκυβερνά για δεύτερη φορά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στον δεύτερο λεγόμενο Μεγάλο Συνασπισμό. Εάν θέσει ξανά υποψηφιότητα και επανεκλεγεί καγκελάριος τότε ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν καγκελάριος επί 16 χρόνια.
Πηγή in.gr

The post Διστάζει ακόμη η Μέρκελ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα