«Δικτάτορες» Μητσοτάκης και Τσίπρας - Θέλουν έδρες που δεν αντιστοιχούν στο λαό

Λεβέντης στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή

Τη θέση του υπέρ της απλής αναλογικής επανέλαβε ο κ. Λεβέντης στο »Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι »Τσίπρας και Μητσοτάκης είνα δικτάτορες γιατί θέλουν 50 έδρες χωρίς να αντιστοιχούν στον λαό. Την ίδια στιγμή τόνισε, σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ότι ΄’αν κλείσουν κανάλια, θα γίνουμε περίγελος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη:
Είναι

ηθικό θέμα να προσφύγουμε άμεσα σε εκλογές. Είναι υποχρέωση που έχει ο πρωθυπουργός. Οφείλει αυτή η Βουλή η καινούρια θα είναι χωρίς μπόνους, και αυτός βγήκε με μπόνους, να επισπεύσει τη διαδικασία. Θέλω την απλή αναλογική

Ο κ. Λεβέντης τόνισε, επίσης, ότι ο λόγος που δεν δίνουν το χέρι Μητσοτάκης – Τσίπρας είναι η ελπίδα ότι θα βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κ. Γεννηματά είναι »δεκανίκι της δεξιάς».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων:
Ο Τσίπρας με αυτόν τον εκλογικό νόμο χάνει. Η κ. Γεννηματά είναι θυγατρική της Νέας Δημοκρατίας. Τα έχει βρει με τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί αν χάνει έδρες η ίδια και να δωρίζει έδρες στον Μητσοτάκη τα έχουν βρει. Η Γεννηματά αποτελεί δεκανίκι της δεξιάς. Εγώ δεν δίνω δώρο σε κανέναν Τσίπρα, αφαιρώ 50 έδρες. Εγώ γιαυτό έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν εφάρμοσε την απλή αναλογική.
Η είσαι υπέρ του πρώτου ή ζητάς να γυρίσουμε σελίδα και να πας σε πολυκομματικές κυβερνήσεις. Δεν μπορείς να είσαι και με τα δύο. Η κατάργηση του μπόνους τελειώνει την υπόθεση της αυτοδυναμίας.

Κατηγόρησε, δε, Τσίπρα και Μητσοτάκης ως δικτάτορες:
Ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει πρωθυπουργός μέσα από την κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Τσίπρας είναι δικτάτορας, του είπα »έχεις κλέψει 50 έδρες».
Αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης, θα το συζητήσουμε. Έχω καλές σχέσεις με τον Μητσοτάκης. Θέλουν να είναι δικτάτορες, θέλουν να έχουν έδρες που δεν αντιστοιχούν στο λαό.

Σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν σε επτά και να μην κλείσει κανένα κανάλι.

“Οπως δήλωσε:
Να αυξηθούν στις επτά οι άδειες . Να μην κλείσουν. Θα τη διατυπώσω σε συνάντησή μας προσεχώς
Επτά είναι σοβαρές αιτήσεις. Θα το πω και στον Παππά σήμερα. Να μην φανεί στην Ευρώπη ότι κλείνουμε κανάλια. Να είναι όμως όλα διαφανή. Οσο δεν συμμορφωθούν εγώ θα κατεβάζω τον διακόπτη. Δεν νομίζω ότι ο Παππάς μπορεί να το κάνει. Εχει όμως πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Θα το λύσει όμως ο πρωθυπουργός. Αυτός πήρε την ψήφο του λαού. Ο χειρισμός πρέπει να είναι ωραίος και όχι αυταρχικός. Αν πάει να κλείσει κανάλι, θα γίνουμε περίγελος στην Ευρώπη.

Σε σχέση με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό και την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή τόνισε:
Ο Καραμανλής είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Είναι από ονόματα που παίζουν. Ιδεολογικά διαφωνώ με την εκλογή από τον λαό, αλλά είναι ένας σοβαρός άνθρωπος.
Αν γίνει δυνατός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έχουμε συγκρούσεις. Θέλω έναν πρόεδρο διακοσμητικό. Παντού ένας είναι ο πόλος. Έτσι έχασε τον θρόνο του ο Βασιλιάς το 1965. Δεν θα είχα αντίρρηση να εκλέξει ο λαός πρόεδρο της Δημοκρατίας, να εφεύρουν όμως οι συνταγματολόγοι φόρμουλα για να αποφύγουμε τις συγκρούσεις.

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα, λέγοντας ότι »είναι βολεμένος καθώς άφησε τόσα χρόνια να παίρνουν δύο και τρεις συντάξεις ή τους πενηντάρηδες να παίρνουν σύνταξη. Πρέπει να αλλάξει το ΚΚΕ. Το ΄΄όχι σε όλα δεν αποδίδει».

Σε σχέση με τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπειθ και τον Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε ότι » από την ώρα που ο Τσίπρας τον Ιούλιο έδιωξε όλους τους τρελούς, και άφησε το ευρώ, για μένα το θέμα τελείωσε. Δεν ήταν θετική η παρουσία του Βαρουφάκη. Ολοι τον κατηγορήσουμε για αδράνεια, διγλωσσία. Οσο καθυστερούσε τα… δισεκατομμύρια ανεβαίνανε».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μπουν οι δραχμιστές στη Βουλή και χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου »εξωπραγματική:
Υπάρχει χώρος για δραχμιστές στη Βουλή. Ομως πρέπει να ενωθούν. Η γνώμη μου είναι να βάλουμε τη Ζωή. Είναι πύραυλος, είναι εξωπραγματική.

The post «Δικτάτορες» Μητσοτάκης και Τσίπρας - Θέλουν έδρες που δεν αντιστοιχούν στο λαό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα