Διημερεύοντα… φαρμακεία

Email Νίκου Ρούσση στο Enimerosi24
Ανταποκριτή του ΑΠΕ, της “Ελευθεροτυπίας” και της Τηλεόρασης της Βουλής στο Στρασβούργο

Μέχρι πριν λίγο ήλπιζα ο δυστυχής, ότι αυτοί που ηγούνται του κορυφαίου σωματείου των δημοσιογράφων, θα αντιλαμβάνονταν ότι με τις τυφλές απεργίες ΜΟΝΟ στα δημοσια και δημοτικά ΜΜΕ,

δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αποστερούν μεροκάματα σ’ όσους έχουν ακόμη την πολυτέλεια της εργασίας και να συνεισφέρουν τα μάλα στους βαρώνους των ιδιωτικών εφημερίδων, ραδιοφώνων και τηλεοράσεων, που σπρώχνονται βιαίως να αποκτήσουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Ηλπιζα ότι, παρόλο που οι περισσότεροι έχουν μία σχέση …ανάμνησης και οι άλλοι καμία επαφή με τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου, θα τους οδηγούσε η κοινή λογική να σταματήσουν αυτό το καλαμπούρι των συνεχιζόμενων 24ωρων απεργιών και στάσεων εργασίας ΜΟΝΟ στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, αποδεχόμενοι ότι το πρόβλημα των ενασχολούμενων σήμερα με τη δημοσιογραφία είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και η επαναπρόσληψη των εκατοντάδων απολυμένων.

Στον δημόσιο αλλά κυρίως στον Ιδιωτικό τομέα της κατ’ ευφημισμόν λεγόμενης ενημέρωσης.

Φευ, όμως…

Διανθισμένη με τα γνωστά “σάλια” περί απαιτήσεων και αγωνιστικών καταγγελιών, που μήνες τώρα εκτοξεύουν, χωρίς αποτέλεσμα, κατά της κυβερνητικής πολιτικής που μας έφερε σ’ αυτό το χάλι, η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, για την προκήρυξη στάσεων εργασίας πάλι ΜΟΝΟ στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, μ’ απογοήτευσε.

Αυτό δεν είναι Σωματείο Επαγγελματιών Δημοσιογράφων της Αθήνας σκέφθηκα, αυτό είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και περιχώρων.

Ιδού ο κατάλογος, λοιπόν, των ΜΜΕ που θα διημερεύουν αύριο όπως τα φαρμακεία, σύμφωνα με τις επιταγές των ηγητόρων της ΕΣΗΕΑ.

1. «ΕΡΤ»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην τηλεόραση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18.00.

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιόφωνο από τις 06.00 έως τις 12 το μεσημέρι.

2. «ΑΠΕ-ΜΠΕ» και στο «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 11.00 έως τις 13.00, από τις 17.00 έως τις 19.00 και από τις 22.00 έως τις 24.00.

3. «ΓΓΕ-ΓΓΕ»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00 και από τις 19.00 έως τις 22.00.

4.«ΑΘΗΝΑ 9,84»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18.00.

5.«ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 18.00 έως τις 24.00.

6. «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM » και «ΞΕΝΙΟΣ»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 14.00 έως τις 20.00.

Πιό εύκολα, δηλαδή, θα βρεί ο έχων ανάγκη ενημέρωσης έλληνας πολίτης ένα λοναρίντ για τον πονοκέφαλο, παρά τις ώρες που θ’ ανατρέξει στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, να μάθει κάποια εσωτερική ή εξωτερική είδηση της προκοπής.

Οχιιιι…

Με βάση το “εγέρθητω”, του έχοντος σχέση με την δημοσιογραφία όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο Τρίμη, εμείς οι ανταποκριτές εξωτερικού, λόγου χάρη, δεν μπορούμε να μεταδώσουμε ειδήσεις, από τις Βρυξέλλες, από το Στρασβούργο, από τη Νέα Υόρκη ή απο το Παρίσι, για θέματα που μπορεί να καίνε την Ελλάδα, επειδή έτσι αποφάσισε το ΑΜΕΑ Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.

Το Μέγκα, όμως, ο Αντέννα, ο Σκάϊ και οι άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί ιδιωτικοί σταθμοί που, επαναλαμβάνω μήπως και δεν μ’ άκουσαν καλά εκεί στην Ακαδημίας 20, μπορεί να μεταδίδουν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Ηλπιζα, μέχρι πριν από λίγο, ο δυστυχής ότι ο κατήφορος τους προς την απόλυτη ξεφτίλα θα είχε πάτο.

Τώρα βεβαιώθηκα ότι δεν έχει πάτο και δυστυχώς δεν υπάρχει φαρμακείο να διαθέτει …φάρμακο για την περίπτωση τους.

Και να διημερεύει….

Keywords
Τυχαία Θέματα