Διαψεύδει το Βαρουφάκη ο «παιδικός του φίλος»

Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου.

Σε ανακοίνωσή του ο Μ. Χατζηθεοδώρου «δηλώνει κατηγορηματικά ότι όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

& Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν Γενικός Γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της.

Τονίζεται επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε».

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός, στις δηλώσεις του ενώπιον hedge funds στις 16 Ιουλίου, είχε κάνει λόγο για σχέδιο να… χακάρει το υπουργείο για να αντιγράψει τα ΑΦΜ και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του παράλληλου τραπεζικού συστήματος. «Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα.

Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών. Ετσι, αποφασίσαμε να χακάρει το υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το φορολογικό σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του παράλληλου τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ο υπουργός.
Πηγή ethnos.gr

The post Διαψεύδει το Βαρουφάκη ο «παιδικός του φίλος» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα