Διανομή Δικαιωμάτων Εύλογης Αμοιβής στον Τύπο

Από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.)

Ο ΟΣΔΕΛ προχωρά στη διανομή των δικαιωμάτων εύλογης αμοιβής (αρθρ. 18 παρ. 3 Ν. 2121/1993) για τον Τύπο. Το ποσό διανομής για τον Τύπο ανέρχεται στα 793.721,48€. Από το ποσό αυτό στους εκδότες αναλογεί το ποσό των 472.453,26€ και για τους δημοσιογράφους 321.268,22€.

Η διανομή των εν λόγω δικαιωμάτων προς τους δικαιούχους στον κλάδο του Τύπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί

ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση του ρόλου του Οργανισμού και της λειτουργίας του προς όλους τους δικαιούχους καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται και οι άνθρωποι του Τύπου.

Πρώτο βήμα, από την πλευρά του ΟΣΔΕΛ, αποτέλεσε η σύνταξη του Κανονισμού Διανομής http://goo.gl/CBxTKz οι αρχές του οποίου διέπουν τη διανομή και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης τόσο των αντίστοιχων διεθνών προτύπων Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης του εξωτερικού, όσο και των δεδομένων της ελληνικής πραγματικότητας.

Η συλλογή των στοιχείων θα γίνει βάσει δηλώσεων που οι ίδιοι οι δικαιούχοι θα υποβάλουν στον Οργανισμό, χρησιμοποιώντας τις φόρμες που βρίσκονται στη σελίδα http://goo.gl/jm5naK και συνάπτοντας τις σχετικές συμβάσεις Ανάθεσης.

Σύμβαση ανάθεσης ΕΚΔΟΤΩΝ: http://goo.gl/LBALhN

Σύμβαση ανάθεσης ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ: http://goo.gl/k2vtLD

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως την 31η Οκτωβρίου 2013. Μετά την συλλογή των στοιχείων και την επεξεργασία τους θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την έναρξη της διανομής των δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα