Διακήρυξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στην ΠΟΣΠΕΡΤ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Δ.Α.Σ. ΠΟΣΠΕΡΤ μπροστά στο 28° συνέδριο της ομοσπονδίας μας, καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο με άμεσους στόχους πάλης να βάλουν εμπόδια στην επιχειρούμενη εξαθλίωση, να συγκεντρώνουν δυνάμεις στον αγώνα που θα ανατρέψει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της νέας συγκυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Στο προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίσαμε τη συντονισμένη επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων καθώς και τις συνέπειες της προσαρμογής

στις απαιτήσεις της τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ). Εκτίμηση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι ότι η επίθεση αυτή δεν αντιμετωπίστηκε με την ανάλογη δυναμική, αφού παρότι προκηρύχθηκαν από τη πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων, δεν απάντησαν στην ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης της επίθεσης από το σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, γιατί η λογική της είναι συνδεδεμένη με τη λογική της διαβούλευσης,  του lobbying και της προσφυγής στην αστική δικαιοσύνη, λογική  που συνολικά καλλιεργεί αυταπάτες και επανάπαυση.

Η Δ.Α.Σ. απευθύνεται στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τους καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα για να προστατεύσουν τη ζωή των οικογενειών τους από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους.

Το κεφάλαιο και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμη μεγαλύτερη αγριότητα στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα της εργατικής τάξης για να διασωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας από την καπιταλιστική κρίση.

Η ταξική λογική των εργοδοτών, των συνδικαλιστικών ηγεσιών, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου λέει ότι η μείωση των κερδών  πρέπει να οδηγεί σε μείωση μισθών, ευέλικτα ωράρια εργασίας, απολύσεις, κλείσιμο των μή κερδοφόρων ΜΜΕ.

Αυτή τη λογική προσπαθούν να περάσουν στους εργαζόμενους για να την υιοθετήσουν και να δεχτούν ότι για να γίνει πιό ανταγωνιστική η επιχείρηση ή να μήν κλείσει όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, αφού σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του ΣΕΠΕ οι μισθοί το πρώτο πεντάμηνο του 2012 έχουν μειωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο περίπου 22% και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το 30%. Πείρα έχει και ο κλάδος αφού οι μειώσεις στην ΕΡΤ έχουν αγγίξει το 35% ενώ στα ιδιωτικά κανάλια κυμαίνονται στο 20%. Παράλληλα καταγράφουμε χιλιάδες απολύσεις σε όλες τις ειδικότητες του κλάδου.

Οι διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι πέρα για πέρα ψευδείς και ήδη διαψεύδονται από τους “εταίρους τους” που απαιτούν σε όλους τους τόνους και άλλες μειώσεις. Καμιά πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ. Δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της

Keywords
Τυχαία Θέματα