Δεν υπάρχει χρόνος για καμαρίλες στη ΝΔ

Η αρχή του τέλους της συντηρητικής παράταξης όπως τη γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 40 χρόνια

Μετά το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίζαμε, φαίνεται ακολουθεί η ΝΔ. Αρχικά η πρώτη βόμβα έσκασε στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά… Για πρώτη φορά ένοικος του Μαξίμου γίνεται αριστερός ηγέτης… Και τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος αγγίζουν ιστορικά χαμηλά. Ο Αντώνης Σαμαράς

παρά το στραπάτσο των εθνικών εκλογών, αποφασίζει να παραμείνει στη μάχη… Αποτέλεσμα, την περασμένη Κυριακή να υποστεί ο ίδιος και η παράταξή του Βατερλώ.

48 ώρες μετά το δημοψήφισμα ο Αντώνης Σαμαράς είναι παρελθόν και η ΝΔ ένα βήμα πριν την εντατική… Στα τηλεοπτικά πάνελ το κόμμα εκπροσωπεί το δίδυμο Βορίδη, Γεωργιάδη, ενώ εσχάτως στην παρέα προστέθηκε και ο Θανάσης Πλεύρης.

Μέχρι να συνεννοηθούν όμως, οι δελφίνοι και οι παραγοντίσκοι της Συγγρού για να δουν τι θα κάνουν… Πιθανότατα το κόμμα να πάψει να υφίσταται στην κοινωνία. Ενδεχομένως να υπάρξει ένα ακόμη ακροδεξιό μόρφωμα που θα πάρει θέση ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη συντηρητική παράταξη ή τη δεξιά ή όπως αλλιώς μπορεί να την πει κάποιος! Το εν λόγω μόρφωμα θα καλύψει το κενό του ΛΑΟΣ, από το οποίο άλλωστε κατάγεται και η παραπάνω (τηλεοπτική) τριάδα! Ενώ με δεδομένη την παρουσία των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ο χώρος για τη ΝΔ θα περιοριστεί στο ελάχιστο, αν δεν εξαφανιστεί οριστικά!

Το πιο βασικό πρόβλημα που ανέκαθεν αντιμετώπιζε η ΝΔ και τώρα γίνεται τεράστιο βαρίδι είναι τα «τζάκια» που την απαρτίζουν, οι διάφορες ομάδες με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και φυσικά συμφέροντα: Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτιδες, Αβερωφικοί (βλ. Αντώνης Σαμαράς), Κεφαλογιάννηδες (με λοιπούς συγγενείς), κεντροδεξιοί με ηγετική φιγούρα τον Αβραμόπουλο και μια σειρά από μετριοπαθή στελέχη όπως ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης, καλούνται να βρουν άκρη στα… αποκαΐδια που άφησε πίσω του ο Σαμαράς… Και μάλιστα όχι μόνο μεταξύ τους ως ανεξάρτητες ομάδες του κόμματος, αλλά και στο εσωτερικό αυτών των ομάδων. Για παράδειγμα σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μέσα σε κάθε ομάδα, για το πώς θα κινηθούν, ιδεολογικά, αλλά και ποιό πρόσωπο θα προτάξουν ή θα στηρίξουν.

Όπως αναφέρουν αδέσμευτοι από τα κομματικά δεσμά, ρεπόρτερ και σχολιαστές, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για καμαρίλες! Αν θέλουν όλοι αυτοί να υπάρξει και αύριο ΝΔ πρέπει σήμερα να συμφωνήσουν σε μια νέα πορεία με νέα, άφθαρτα πρόσωπα, χωρίς βαρίδια… Αν το αποφύγουν και δεν το κάνουν, το «μαγαζί» μέσα στο επόμενο διάστημα των 3-4 μηνών θα κατεβάσει ρολά, κάτι που θα αποδειχθεί καταστροφικό για το χώρο της παραδοσιακής δεξιάς!

Βέβαια το ίδιο θα συμβεί αν στο game of thrones που εξελίσσεται στη ΝΔ επικρατήσουν οι παλαιοκομματικές λογικές και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν… με ό,τι συνέπειες συνεπάγεται αυτό για το κόμμα και τη χώρα. Αν για παράδειγμα, ισχύσει το σενάριο ότι ο Ευάγγελος Μειμαράκης θα παραμείνει για αρκετό διάστημα στην ηγεσία, δηλαδή μέχρι να οργανωθεί συνέδριο και εκλογές… Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει! Μέχρι και εκλογές…

The post Δεν υπάρχει χρόνος για καμαρίλες στη ΝΔ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
τι γινεται με τη ν.δ τωρα 8\7\2015
Τυχαία Θέματα