Δεν ξέρουμε ακόμη αν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πακέτο, τονίζει το Βερολίνο

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, μετριάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά που προεξόφλησε από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα.

Στα μέσα

του 2014, θα κριθεί με τη βοήθεια της τρόικας εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια ξεκαθάρισε ο Κοτχάους, σπεύδοντας να υπενθυμίσει τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτή θα δοθεί αν είναι αναγκαίο.

Απέκλεισε δε εκ νέου ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Κοτχάους, δήλωσε ότι μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, στα μέσα του 2014, θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, κάνοντας λόγο για «σημαντικά χαμηλότερο» ποσό από ό,τι προέβλεπαν τα προηγούμενα πακέτα στήριξης.

Στα μέσα του 2014 θα εξετασθεί, με τη βοήθεια της τρόικας, εάν υπάρχει περαιτέρω οικονομική ανάγκη, συμπλήρωσε ο Κοτχάους.

«Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ελλάδα πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», έσπευσε να υπενθυμίσει ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα