Δεν θέλουν άλλο… «Fucking»

Στα όρια τους έχουν φθάσει οι 104 κάτοικοι του περίφημου χωριού Fucking στην Αυστρία, από τα καμώματα τουριστών που είτε ποζάρουν, πολλές φορές άσεμνα, μπροστά στην πινακίδα με το όνομα του χωριού τους είτε ξηλώνουν τις πινακίδες και τις παίρνουν για ενθύμιο.

Την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα οι κάτοικοι θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα αν θα αλλάξουν το όνομα του χωριού τους. Το ίδιο ζήτημα είχε τεθεί και πάλι το 2005, αλλά οι κάτοικοι είχαν αποφασίσει να διατηρήσουν

το όνομα του χωριού τους.

Η αυστριακή κωμόπολη του Fucking, που, εάν όχι ακριβώς ηχητικά, αλλά τουλάχιστον οπτικά, παραπέμπει σε μια… άσχημη αγγλική λέξη, έχει μετατρέψει την τοποθεσία σε πόλο έλξης για τους αγγλόφωνους παραθεριστές και για τους συλλέκτες πινακίδων, ενώ χαίρει μεγάλης επισκεψιμότητας μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου.

Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της κωμόπολης -της οποίας η ονομασία προήλθε μάλλον από τον Άνταλπερτ φον Φούκινγκεν (Adalpert von Vucckingen), ο οποίες διέμενε εκεί τον 11ο αιώνα -ήδη έχουν κουραστεί να βλέπουν τους τουρίστες να τους κλέβουν την πινακίδα του χωριού και να βγάζουν φωτογραφίες με άσεμνες πόζες μπροστά της.
Βασίλης Γούλας
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα