Δεν θα καλυφθεί η Ελληνική Προεδρία αν δεν ανοίξει η Αγία Παρασκευή

Συνέντευξη του υφυπουργού Παντελή Καψή στον «Real fm» και στην Κάτια Μακρή

Για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου: Αν δεν πάει η Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα σύντομα στην Αγία Παρασκευή τότε υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει την Ελληνική Προεδρία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την Κατεχάκη. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πια.

Για το εμπάργκο των κομμάτων: Είναι μια συμπεριφορά που δεν είναι επιτρεπτή απέναντι σε κανένα Μέσο Ενημέρωσης όποιο κι αν είναι αυτό. Αντί να συνεργαστούν όλα τα κόμματα, και η αντιπολίτευση για

μια τηλεόραση χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα που υπήρχαν στο παρελθόν, έχουμε μείνει κολλημένοι στο χτες.

Για την ΝΕΡΙΤ: Θα πρέπει να κριθεί όχι με βάση το τι έγινε στο παρελθόν, αλλά με βάση το πρόγραμμα που θα προβάλει, την ποιότητα που θα εκπέμπει, τον πολιτισμό και τον δημόσιο διάλογο που θα προάγει, αλλά και το κόστος που θα έχει. Να είμαστε όμως προσηλωμένοι στη μεγάλη εικόνα και να μη χανόμαστε σε αντιπαραθέσεις με συντεχνιακή και κομματική διάσταση που δεν πρέπει να μας αφορούν.

Για το κόστος της Δημόσιας Τηλεόρασης: Το μόνο πραγματικό κόστος είναι οι αποζημιώσεις. Το κόστος για το πρόγραμμα που εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση είναι εξαιρετικά χαμηλό και είτε το πληρώσει ο τηλεθεατής μέσω της ΔΕΗ είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, εμείς το πληρώνουμε τελικά. Είναι όμως εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το παρελθόν και συγκριτικά με άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Για το ανταποδοτικό τέλος: Το ανταποδοτικό τέλος θα επανέλθει σημαντικά μειωμένο με την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Για την οικονομία: Το μείζον ζήτημα είναι να μπορέσουμε σταδιακά να απεμπλακούμε από την στενή επιτήρηση δια των μνημονίων. Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά σε ό,τι αφορά τα δημόσια οικονομικά. Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα τόσο στο δημόσιο, αλλά και συνολικά στη διοίκηση και τη γραφειοκρατία που πνίγει τον ιδιωτικό τομέα. Αν γίνουμε εμείς κύριοι του προγράμματος σταθεροποίησης και ανάπτυξης, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή που ήμασταν την τελευταία τριετία.

Για την κεντροαριστερά: Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η πρωτοβουλία των 58 θα πρέπει να αποκρυσταλλωθεί κάποια στιγμή και οργανωτικά με την κεντροαριστερά να αναπτύσσει προγραμματικό λόγο και να παίρνει θέσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρέπει όσοι προερχόμαστε από αυτό τον χώρο να το στηρίξουμε. Επειδή η ανάγκη της κοινωνίας είναι πραγματική αν η κεντροαριστερά μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, τότε οι δισταγμοί, οι προσωπικές στρατηγικές και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες θα υποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα