Χωρίς νέες προτάσεις η Eλλάδα στο Eurogroup - Θα τις υποβάλλει αύριο

Τις προτάσεις της προηγούμενης εβδομάδας κατέθεσε στο Eurogroup η Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι προτάσεις αυτές δεν είχαν συζητηθεί τότε επειδή οι υπουργοί Οικονομικών είπαν στο Eurogroup ότι θα περιμένουν το δημοψήφισμα και θα τοποθετηθούν μετά.

«Περιμένουμε τα σχόλιά τους

σήμερα», σημείωναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της αύριο, οπότε και θα υποβάλει νέο αίτημα για πρόγραμμα στήριξης. Αυτό ενδεχομένως θα γίνει μέσω επιστολής στους Θεσμούς.

Επίσης, σύμφωνα σε μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, γράφει: «Δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι μου είπαν ότι η Ελλάδα δεν έχει έρθει με νέα πρόταση στο Eurogroup. Ενας τρίτος μου λέει ότι θα έρθει αύριο».

Σε νεότερο tweet του ο κ. Σπίγκελ αναφέρει: «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα μείνουν απόψε στις Βρυξέλλες. Η νέα ελληνική πρόταση θα κατατεθεί στους Θεσμούς για αξιολόγηση, πριν την συνεδρίαση του επόμενου Eurogroup».

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις δύο και μισή το μεσημέρι, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση ως υπουργός Οικονομικών.

Οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στο Eurogroup έστειλαν μηνυμα στην Αθήνα ότι όλα εξαρτώνται από τις προτάσεις της.

Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.
Πηγή ethnos.gr

The post Χωρίς νέες προτάσεις η Eλλάδα στο Eurogroup - Θα τις υποβάλλει αύριο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα