Χαιρετισμός Μώραλη στην εκδήλωση «Παθήσεις Μαστού – Επιλέγω να ζήσω»

Στην εκδήλωση «Παθήσεις Μαστού – Επιλέγω να ζήσω» που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Διοργανωτές ήταν ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά το «Εξάλειπτρον», στο πλαίσιο αφιερώματος για τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού σε συνεργασία με τη Μονάδα Μαστού του Ειδικού

Αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών «Εξάλειπτρον» κ. Νανά Λάτση, προσέφερε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ομιλητές ήταν ο Διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Κυριάκος Καλογεράκος και η έφορος στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του «Εξάλειπτρον» κ. Μαριάννα Μπρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να είμαι σήμερα μαζί σας. Είναι χαρά δική μου αλλά και της δημοτικής Αρχής να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις στον Πειραιά. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πολλά για τον όμιλο «Εξάλειπτρον», ωστόσο διάβασα τη δράση σας και οφείλω να σας συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες που παίρνετε. Ο Διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» και φίλος μου, Νίκος Βλαχάκος, πριν περίπου ένα μήνα, με ενημέρωσε γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, μου ζήτησε να βρεθεί ένας χώρος στον Πειραιά και φυσικά, το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Δήμος ήταν να παρέχει το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης για να γίνει αυτή η σημαντική εκδήλωση. Ο Οκτώβριος είναι ο παγκόσμιος μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι μια μάστιγα, δεν ξέρω αν είναι αυτή η σωστή έκφραση, η οποία, απ’ όσο γνωρίζω, οδηγεί στους περισσότερους θανάτους από οποιονδήποτε άλλο καρκίνο. Βίωσα και βιώνω τη συγκεκριμένη πάθηση οικογενειακά και έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Έχω διαβάσει αρκετά, επαναλαμβάνω, λόγω του προβλήματος, γνωρίζω τι το προκαλεί, γνωρίζω για την πρόληψη και την ενημέρωση και σε αυτά θα πρέπει να εστιάσουμε. Έχουμε ειδικούς κοντά μας, τον κ. Βλαχάκο, τον κ. Καλογεράκο, την κα Μπρα, οι οποίοι θα μας πουν ενδιαφέροντα πράγματα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς στον Πειραιά γιατί αναβαθμίζουν το Δήμο και τους δημότες του και κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι δεν λείπουν από την πόλη, αλλά σκοπός είναι να τις αυξήσουμε κατά το δυνατό. Στην περίπτωση αυτή και ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα είμαστε κοντά σε οποιονδήποτε αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

The post Χαιρετισμός Μώραλη στην εκδήλωση «Παθήσεις Μαστού – Επιλέγω να ζήσω» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα