Αυγενάκης: H κυβέρνηση βάζει στο κάδρο το ΔΝΤ

…απλά για να έχει κάποιους εχθρούς να χτυπάει

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών και τον ρόλο του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, ενώ για μία ακόμα φορά άσκησε σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ βρίσκεται σε προεκλογική κινητοποίηση ο κ. Αυγενάκης απάντησε

πως: «Η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές. Βλέπουμε την Κυβέρνηση να προσπαθεί να κερδίσει έστω και μια μικρή μερίδα ψηφοφόρων, βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό σε στοχευμένες περιοδείες και να εξαγγέλλει παροχές και να μοιράζει χρήματα που δεν έχει».

Και, εν συνεχεία, συμπλήρωσε πως είναι ιδιαίτερα θετικός για την έκβαση των εκλογών καθώς: «Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παρελθόν για τη χώρα. Ο κόσμος δεν πιστεύει πλέον τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο», καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει μπαφιάσει με τα ψέματά τους!».
Κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο επέκρινε το κυβερνητικό έργο το οποίο χαρακτήρισε «μια λαϊκίστικη διαδικασία, μιας Αριστεράς που έχει γίνει ένα με την διαφθορά» και συνέχισε λέγοντας πως: «κάθε άρθρο, κάθε τροπολογία» έχουν καταντήσει να είναι όχι μέρος του νομοθετικού έργου, αλλά «μικρορουσφέτια».

Επανερχόμενος στο ζήτημα των εκλογών σημείωσε πως: «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το τσαγανό και την εντιμότητα να πει πως έκανε λάθη» και θα εκμεταλλευτεί το ενδεχόμενο εκλογών προσπαθώντας: «να αποδράσει από το πεδίο των ευθυνών του».
Ερωτηθείς, εάν θα πρέπει να συμμετάσχει ή όχι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα απάντησε πως είναι «εξαιρετικά δύσκολο να φύγει το Ταμείο». «Δεν λέω ότι συμφωνούμε με τις θέσεις του ΔΝΤ. Μου φαίνεται όμως, δύσκολο να φύγει, λόγω της θέσης που έχει εκφράσει η Γερμανία».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ, ο Γραμματέας της ΝΔ είπε πως: «Το θέμα δεν είναι στο ΔΝΤ. H Κυβέρνηση βάζει στο κάδρο το ΔΝΤ, απλά για να έχει κάποιους εχθρούς να χτυπάει.» Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως: «…δημιουργεί αντιπάλους, τους κακούς δανειστές και παίζει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων σαν να είμαστε εμείς οι άνετοι και οι άλλοι οι αγχωμένοι.»

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε πως η ΝΔ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εκλογών τονίζοντας ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν «το συντομότερο δυνατόν». Ενώ για τη επόμενη μέρα απηύθυνε το εξής μήνυμα: «Η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος της χώρας μας».

The post Αυγενάκης: H κυβέρνηση βάζει στο κάδρο το ΔΝΤ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα