Αταλάι: Ανακρίνονται εννέα ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι για τις βομβιστικές εκρήξεις στην Ρεϊχανλί ανακρίνονται ήδη εννέα ύποπτοι.

Η τρομοκρατική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους, και τον τραυματισμό 100. Aπό τα θύματα, 38 άτομα έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί, τρια εκ των οποίων είναι σύροι πολίτες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμάρ Γκιουλέρ απέδωσε, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, τις επιθέσεις

σε έως σήμερα άγνωστη για τις τουρκικές αρχές οργάνωση πλην όμως, όπως ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε, ευθέως συνδεδεμένη με τη συριακή μυστική υπηρεσία ‘Μουχαμπαράτ’.

Στο μεταξύ, αυξήθηκε εκ νέου ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τις ‘δίδυμες’ επιθέσεις. Ο απολογισμός αυτός από το μεσημέρι, σήμερα, διαμορφώθηκε στους 46 νεκρούς.

Την πεποίθηση ότι πίσω από τη χθεσινή αιματηρή ενέργεια στην παραμεθόριο πόλη Ρεϊχανλί βρίσκονται μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε την Κυριακή ο τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, έχει όμως μεγάλη σχέση με τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Ναταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Εκ μέρους της Αθήνας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος καταδίκασε απερίφραστα τις βομβιστικές επιθέσεις. «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη μας για τις τρομοκρατικές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών. Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό, αυτές τις δύσκολες ώρες» σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα