Αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμα της Λαγκάρντ

Γάλλοι αστυνομικοί ερεύνησαν σήμερα το διαμέρισμα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2008, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

Η γαλλική αστυνομία εξετάζει τις καταγγελίες περί παράνομων ενεργειών της κ. Λαγκάρντ στην έγκριση διακανονισμού ύψους 285 εκ. ευρώ υπέρ του Μπερνάρ Ταπί,

ένθερμου υποστηρικτή του Νικολά Σαρκοζί,με στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον εν λόγω επιχειρηματία.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρνείται τις κατηγορίες.

«Η έρευνα θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, που θα συμβάλει στην απαλλαγή της πελάτισσάς μου από τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος» δήλωσε στο Reuters ο συνήγορος της Κριστίν Λαγκάρντ, Υβ Ρεπικιέ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι γαλλικές αρχές είχαν ερευνήσει τις οικίες του Μπ. Ταπί και του Στεφάν Ρισάρ, νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της France Telecom και πρώην διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ επί υπουργίας της την περίοδο 2007-2011.
Η έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 από το Ειδικό Δικαστήριο της Γαλλίας σε βάρος της κ. Λαγκάρντ.
Πηγή enet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα