Απεργιακός «πυρετός» για τα μέτρα

Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων, που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μαζική είναι η πορεία του ΠΑΜΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, όπου παρέστη και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ,

Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην κεφαλή της μεγάλης πορείας, που θα καταλήξει στη Βουλή, βρίσκεται ένα πανό με το σύνθημα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μαραθώνιος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε πως γι’ αυτό «μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος, είναι ο ελληνικός λαός το εργατικό-λαίκό κίνημα. Γι’ αυτό το κάλεσμά μας είναι λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Ούτε μέρα, ούτε ώρα. Δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο. Συνεχίζεται. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα είναι παρόντες κάθε μέρα παντού και στους και στη βουλή και στα εργοστάσια και στις πόλεις και στα χωριά. Ο αγώνας είναι διαρκείας, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, των κυβερνήσεων τους με αποδέσμευση από την ΕΕ, με ένα κοινωνικό-οικονομικό σχέδιο που θα έχει στο νου του, στο επίκεντρό του τον εργαζόμενο άνθρωπο, θα έχει τις διευρυνόμενες συνεχώς ανάγκες του λαού».

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων εργαζομένων, αλλά και εργαζόμενοι της Coca Cola που ζητούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την επιστροφή τους στην δουλειά.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ μια τρίτη συγκέντρωση έχει οργανωθεί στο Μουσείο, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν και δεύτερο συλλαλητήριο, αύριο, στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σήμερα, τα λεωφορεία θα τραβήξουν «χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 πμ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, οι συρμοί θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μπορούν να μεταβούν οι απεργοί στις συγκεντρώσεις.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι και την Παρασκευή, καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε σήμερα νέα 48ωρη απεργία.

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.
Πηγή ethnos.gr

The post Απεργιακός «πυρετός» για τα μέτρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα