Απέραντο φρενοκομείο!

Η γνωστή ρήση του ανθρώπου που πάλεψε και κατάφερε να μας βάλει στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκει πλέον την απόλυτη εφαρμογή της. Ενα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς συγκυβερνά με ένα κόμμα της λαικής-εθνικιστικής δεξιάς και μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για μια νέα συμφωνία υπάρχει αδιέξοδο και οδηγούμαστε σε ένα δημοψήφισμα

εξπρές με θολό ερώτημα όπου ο καθένας, κυριολεκτικά ο καθένας, το αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο και φυσικά το αποτέλεσμα του ερμηνεύεται από τον καθένα επίσης διαφορετικά. Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί αντιλαμβάνονται το σαφές ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία ως σαφές ΝΑΙ σε μια οποιαδήποτε συμφωνία η οποία μετά από αίμα δάκρυα και ιδρώτα (που λέει και ένας από τους celebrity υπέρμαχους του ΝΑΙ) έρχεται στην Ελλάδα. Ομως τη συμφωνία αυτή δεν ψηφίζει ο κυβερνητικός εταίρος ο οποίος όμως δηλώνει ότι ναι μεν δεν ψηφίζει, αλλά παραμένει στην κυβέρνηση, ενώ υπουργοί του πλειοψηφούντος κόμματος δηλώνουν ακριβώς το ίδιο ότι δηλαδή δεν ψηφίζουν τη συμφωνία, αλλά δεν παραιτούνται. Αν δηλαδή δεν κάνει κάτι ο πρωθυπουργός αυτοί θα κληθούν να υλοποιήσουν κάτι που δεν έχουν ψηφίσει ή μήπως δεν θα το υλοποιούν;… Καμιά 30αριά βουλευτές του πλειοψηφούντος κόμματος δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν τη συμφωνία και δεν παραιτούνται, ενώ κάποιοι από αυτούς κάνουν εισηγήσεις για άμεσο έκτακτο συνέδριο για αλλαγή ηγεσίας, αλλαγή πρωθυπουργού κτλ. Η πρόεδρος της Βουλής έχει αποσύρει με ηχηρό τρόπο την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά και δηλώνει και αυτή ότι παραμένει στη θέση της και τις θέσεις της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Ακούγεται μάλιστα ότι προκρίνεται η αντικατάσταση της από τον πρώτο αντιπρόεδρο ο οποίος εδώ και μήνες βγαίνει νυχθημερόν στα ΜΜΕ και ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το σύνολο των επιλογών του! Επίσης ζήτησε δημόσια ο πρωθυπουργός να μην κάνει καμία απολύτως ενέργεια απέναντι στους διαφωνούντες. Δηλαδή να αφήσει υπουργό τον Λαφαζάνη και να του ζητήσει να αποκρατικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ!

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά χωρίς αρχηγό και με πολλά εσωκομματικά προβλήματα φαίνεται ότι αλλάζει στάση όσον αφορά τη συμφωνία και αρχίζει τις τελευταίες ώρες να παίρνει αποστάσεις από αυτή αφήνοντας διαρροές στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι «ναι μεν οκ η συμφωνία αλλά διαφωνούμε στο περιεχόμενο της και θα δούμε τι θα γίνει στη Βουλή». Και οι πολίτες μέσα στον καύσωνα στήνονται στις ουρές των ΑΤΜ και προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα και τι τελικά προέκυψε.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να υπερασπιστεί τώρα μια συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με όσα διαχρονικά και μέχρι πριν λίγα 24ωρα ευαγγελιζόταν, πρέπει να πείσει από τη μια πλευρά τον δεξιό του κυβερνητικό εταίρο, αλλά και ταυτόχρονα τον αριστερό του κομματικό εταίρο να συνεργαστούν μαζί του στην υλοποίηση της συμφωνίας. Πρέπει επίσης να πείσει την πρόεδρο της Βουλής να κάνει το ίδιο. Αν δεν τα καταφέρει πρέπει να βρει τρόπο να κάνει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή και θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που να δείχνει μια κάποια σταθερότητα ώστε να φανεί πειστική και στους εταίρους ώστε να μην κάνουν πίσω. Και πρέπει να αντικαταστήσει και την πρόεδρο της Βουλής και όλα αυτά πρέπει να τα κάνει με κλειστές τράπεζες και μέσα σε 48 ώρες!

The post Απέραντο φρενοκομείο! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα