Απειλείται η βιωσιμότητα του ταμείου των δημοσιογράφων – ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλλει η παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία»

Email της παράταξης «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία»
Απειλείται η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ με άμεσο κίνδυνο να βουλιάξει (!) αν υλοποιηθεί σχέδιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ!!!

Σύμφωνα με το από 14/5/2012 έγγραφο του Ασφαλιστικού μας Οργανισμού και στην παράγραφο2, υπό το τίτλο: «Συνένωση δυνάμεων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ», αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Σε πρώτη φάση εξυπηρέτηση των 20.000 ασφαλισμένων – συνταξιούχων μας στα ιατρεία του

ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει, σε δεύτερη φάση, ο Ενιαίος Οργανισμός Υγείας και εργαζομένων στον Τύπο, εναλλακτικά εκτός ΕΟΠΥΥ.Σε τρίτη φάση ενοποίηση των Κλάδων Επικούρησης και Πρόνοιας».

Αυτό σημαίνει καταστροφή για τον ΕΔΟΕΑΠ! Διότι, φορτώνεται ο Οργανισμός με άλλους 20.000 ετεροεπαγγελματίες, δηλαδή, τεχνικούς, φωτογράφους, εφημεριδοπώλες, κ.λπ. που δεν έχουν καταβάλλει ποτέ και καμία εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ! Πώς, λοιπόν, θα ασφαλιστούν, όπως εισηγείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ; Το μόνο, που θα καταφέρει είναι να βουλιάξουν τον ΕΔΟΕΑΠ και να μείνουμε εμείς οι μέτοχοι χωρίς ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, αφ’ ενός και χωρίς επικουρική σύνταξη οι συνταξιούχοι μας, αφ’ ετέρου, που έχουν δώσει το αίμα τους για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η Αριστερή πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, τηρεί εκκωφαντική σιγή, καίτοι η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», ζήτησε προ ημερών να συζητηθεί το θέμα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Μόνο τυφλές απεργίες…

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή Γεν. Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, που ήταν επεισοδιακή, κατατέθηκαν στο Προεδρείο από ομιλητή, «ντοκουμέντα» με φωτογραφίες, που έδειχναν τρεις συναδέλφους, που εκλέγονται στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με τον Συνδυασμό «Συσπείρωση –Δούρειος Τύπος» (προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ) κ.κ. Δ. Τρίμη, Αντ. Νταβανέλλο και Στ. Νικολόπουλο να προσπαθούν τον Οκτώβριο του 2010 να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όταν το Ταμείο αυτό δημιουργήθηκε με νόμο, αξιώνοντας να μη λειτουργήσει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πραγματοποιώντας, μάλιστα, και κατάληψη των γραφείων του!

Σήμερα –τι ειρωνεία– μέλος του Δ.Σ. του εν λόγω Ταμείου είναι ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος από πολέμιος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, έγινε ένθερμος υποστηρικτής του. Ο tempora o mores!
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Keywords
Τυχαία Θέματα