Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ για απόφαση ΕΚΕ

Πριν από δυο περίπου εβδομάδες τα Ελληνικά δικαστήρια έκριναν, ότι κακώς το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να χορηγήσει τρία εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μετά από αυτό ο καθείς θα ανέμενε ότι το ΔΣ της ΕΡΤ, σεβόμενο τη δικαστική απόφαση, θα ξεχνούσε το θέμα και θα το έβαζε στο αρχείο. Αμ δε. 

Ο υπέροχος κύριος νομικός σύμβουλος, τους ενημέρωσε ότι μπορούν να επαναφέρουν το θέμα και να λάβουν νέα

απόφαση, κόντρα στη δικαστική εντολή. 

Έτσι αποφάσισαν να το εντάξουν στην ημερήσια διάταξη (θέμα 18), στα υπό συζήτηση θέματα του ΔΣ που θα γινόταν στις 15:00 μμ της 10ης Απρίλη 2012, με πρόθεση να το εγκρίνουν. 

Την ίδια μέρα η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. στις 14:50 μμ ζήτησε να παραστεί στο ΔΣ αφενός μεν για να υποστηρίξει την ανάγκη πρόσληψης των ΣΟΧ, αφετέρου δε για να ζητήσει την απόσυρση του θέματος 18 (δωρεά των τριών εκατομμυρίων). Ο προεδρεύων κος Στεφάνου, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον θα γινόταν συνεδρίαση του ΔΣ, λόγω απουσίας των μελών του, όπως είπε. 

Στις 3 μμ, το ΔΣ της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από τη γραμματεία του ΔΣ, να μεταβούν στην αίθουσα του ΔΣ της ΕΡΤ, επειδή θα άρχιζε η συνεδρίασή του. Η μετάβασή τους έγινε άμεσα. Εκεί παρουσία δημοσιογράφων και μελών άλλων ΔΣ εργαζομένων, ο προεδρεύων κύριος Στεφάνου τους ενημέρωσε ότι το θέμα 18 (χορήγηση τριών εκατομμύρια ευρώ), είχε μετατεθεί στην πρώτη θέση και είχε ψηφιστεί από τα παριστάμενα μέλη του ΔΣ που κατά την άποψή του σχημάτιζαν απαρτία … και νομιμότητα! 

Είναι προφανές ότι τα μέλη του ΔΣ είχαν πρεμούρα για να περάσουν το εν λόγω θέμα.

Είναι επίσης καταφανές ότι υπήρξαν πιέσεις από υπουργούς, παρατρεχάμενος ή άλλους.

Και για να γίνει αυτό παρακάμφθηκε κάθε νόμιμη διαδικασίας.

Ως εκ τούτου είναι μια απόφαση ανυπόστατη πραγματικά, νομικά και προπάντων ηθικά.

Για αυτό με κάθε νόμιμο τρόπο θα την ακυρώσουμε. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι όλη η ιστορία ωφελεί οικονομικά κάτι συνταξιούχους δικηγόρους, που έχοντας στήσει ένα ωραίο γαϊτανάκι με υπόδειξη πάντα του υπέροχου κυρίου νομικού συμβούλου της ΕΡΤ, αναλαμβάνουν εργολαβικά τις υποθέσεις της.

Κακές γλώσσες; Ίσως. Άλλοι όμως τους δίνουν αφορμές  για να μιλάνε.

Πόσω μάλλον όταν τα παραπάνω δεν αναρτώνται στη Διαύγεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα