Απάντηση Κωστή Χατζηδάκη στον Αλέξη Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στη Βουλή τα ακόλουθα:

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Την συγχαίρουμε γι’ αυτό και την ενθαρρύνουμε να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση! Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι μέχρι πέρυσι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι η μελέτη του ΟΟΣΑ και ο ΟΟΣΑ μας έδιναν το σκοινί, ως χώρα, για να κρεμαστούμε. Και τώρα θα πρέπει να δικαιολογήσει αυτή τη στροφή των 180°. Γι’ αυτό, προφανώς, ο Πρωθυπουργός επέλεξε από το βήμα της Βουλής να μας πει ότι περίπου επινοήσαμε τη μελέτη του ΟΟΣΑ. Για κακή του τύχη, όμως, η μελέτη υπάρχει και είναι στο διαδίκτυο. Είναι στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ. Στη σελίδα 3, λοιπόν, υπάρχει ο πρόλογος του ίδιου του κ. Γκουρία. Στις σελίδες 6 και 7 αναφέρονται όλα τα στελέχη του ΟΟΣΑ, ένα προς ένα, τα οποία συνέβαλαν στην εκπόνηση της μελέτης. Ο δε κ. Γκουρία, ο ίδιος, ήρθε στις 27 Νοεμβρίου του 2013 στην Αθήνα και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί μου, παρουσίασε τη μελέτη μιλώντας με διθυραμβικά λόγια για αυτή!

Τώρα, έρχεται ο κ. Τσίπρας και μας λέει ότι άκουσε ή του είπανε στο Παρίσι, ότι τη μελέτη αυτή την επιβάλαμε, περίπου, εμείς στον ΟΟΣΑ. Μα, τότε γεννάται ένα άλλο θέμα: ο ΟΟΣΑ, εάν ισχύει αυτό, είναι ένας οργανισμός περιορισμένης ευθύνης που λέει και ξελέει. Που του επιβάλουν οι κυβερνήσεις τα δικά τους πορίσματα εκ των προτέρων. Άρα, τότε θα πρέπει να δείτε γιατί συνεχίζετε αυτή τη συνεργασία. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!

Εν πάση περιπτώσει, πραγματικά δεν περίμενα από τον Πρωθυπουργό της χώρας, έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος ισχυρίζεται πως ενσαρκώνει την ελπίδα, να έρχεται και να λέει επισήμως, σε μια βουλή χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα αυτά τα πράγματα. Πραγματικά, λυπάμαι!

Τέλος πάντων, η δική μας μελέτη είναι στη δημοσιότητα. Τη μελέτη που έκανε ο ΟΟΣΑ για τη δική μας κυβέρνηση μπορείτε να τη βρείτε όπου θέλετε. Την ίδια στιγμή, εσείς που μας κατηγορείτε για αυτή τη μελέτη, φροντίστε τη συμφωνία στο Eurogroup, την οποία υπογράψατε στις 20 Φεβρουαρίου, να τη δημοσιοποιήσετε. Και αφού τη δημοσιοποιήσετε, μετά συζητάμε και για τον ΟΟΣΑ και για όλα τα υπόλοιπα!»

The post Απάντηση Κωστή Χατζηδάκη στον Αλέξη Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα