Αντιφασιστικές εκδηλώσεις στον Αγ. Παντελεήμονα το Σάββατο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στο κέντρο της Αθήνας ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών ΑθήναςΠειραιά.

Η «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» ζητεί τη ματαίωση συγκέντρωσης που προγραμματίζει για σήμερα, Σάββατο η Χρυσή Αυγή

στα γραφεία της και σχεδιάζει πορεία στο Σταθμό Λαρίσης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στην περιοχή.

Κλειστός για λόγους ασφαλείας θα είναι από τις 3 το μεσημέρι ο Σταθμός Λαρίσης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το αντιφασισιστικό συλλαλητήριο βρίσκοταν στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μικροένταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον κατοίκων της περιοχής και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στην πορεία συμμετέχουν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές κινήσεις και συνελεύσεις κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, εκπαιδευτικοί από τοπικές ΕΛΜΕ, διοικητικοί υπάλληλοι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και της δημοτικής παράταξης στο δήμο Αθηναίων, Ανοιχτή Πόλη.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα με μουσικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου του δρόμου.

Συγκέντρωση-απάντηση της ΧΑ
Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή προγραμματίζει τη δική της συγκέντρωση στα γραφεία της στην οδό Δηλιγιάννη, κοντά στον Σταθμό Λαρίσης.

Η «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» καλεί σε ματαίωση της συγκεκριμένης συγκέντρωσης και προγραμματίζει πορεία μέχρι το Σταθμό Λαρίσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στην περιοχή για την αποτροπή επεισοδίων.
Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα