Ανακύκλωσε! Καν’ τον τρόπο ζωής

Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε, με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διοργανώνουν δράση ανακύκλωσης, το Σάββατο 06 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι

τις 2 το μεσημέρι, στο Μαρούσι, στον ηλεκτρικό σταθμό.

Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».

Στο σημείο συνάντησης, μπορούν όσοι επιθυμούν να φέρουν τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές τους συσκευές (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κ.ά.) και παράλληλα να μάθουν τη διαδικασία και τον τρόπο της ανακύκλωσής τους. Πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας, ποια πορεία ακολουθούν τα απόβλητα αυτά για να μετατραπούν από σκουπίδια σε χρήσιμα υλικά;

Εταιρείες που έχουν ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση, μπορούν να τις φέρουν στο Μαρούσι, στον ηλεκτρικό σταθμό, όπου θα τους δοθεί «Βεβαίωση Ανακύκλωσης».

Επίσης, στον ίδιο χώρο, θα μπορούν όλοι να γνωρίσουν τα πάντα για τους «μπλε κάδους». Οι συσκευασίες που ανακυκλώνονται στους «μπλε κάδους» είναι από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρος.

Πώς ανακυκλώνουμε σωστά τις συσκευασίες των προϊόντων που καταναλώνουμε;

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς και το SKAI.gr, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση, για να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας.

The post Ανακύκλωσε! Καν’ τον τρόπο ζωής appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα