Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για την επίθεση στον αγώνα των ναυτεργατών

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την χυδαία συκοφαντική επίθεση που εξαπολύουν τις τελευταίες μέρες oι μεγαλοκαναλάρχες και  μεγαλοεκδότες (που ταυτόχρονα είναι και εφοπλιστές ,  βιομήχανοι και μεγαλοεργολάβοι, η αφρόκρεμα δηλαδή της ολιγαρχίας και του πλούτου) ενάντια στους ναυτεργάτες και τους δίκαιους αγώνες τους .

Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την επιχείρηση συκοφάντησης των απεργών ναυτεργατών , τα γνωστά παπαγαλάκια των καναλιών , οι καλοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι φερέφωνα των αφεντικών

τους. Ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας επιχειρούν να στρέψουν τον λαό ενάντια στους ναυτεργάτες, όπως κάθε φορά συμβαίνει όταν ένας κλάδος σηκώνει κεφάλι.

Η επίθεση αυτή δεν μας αιφνιδιάζει. Τα αστικά ΜΜΕ αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως ρόλος τους δεν είναι η ενημέρωση του λαού, αλλά η κατασυκοφάντηση κάθε εργατικού λαϊκού αγώνα.

Στόχος τους είναι να διασπάσουν την ενότητα του λαού, ώστε το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να μην συναντούν εμπόδια στην επέλαση τους ενάντια σε κάθε λαϊκή κατάκτηση.

Κόπτονται  , για τους νησιώτες , τους φτωχούς αγρότες , τους μικροϊδιοκτήτες του τουρισμού που καταστρέφονται δήθεν από την απεργία των ναυτεργατών.

Για άλλη μια φορά επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, με το επιχείρημα ότι οι αγώνες των εργαζομένων καταστρέφουν την οικονομία. Να στρέψουν ομάδες εργαζομένων και μικρομεσαίων  ενάντια σε  απεργούς που  αγωνίζονται  κόντρα  σε μέτρα και σε πολιτικές που θίγουν και τους μεν και τους δε.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι ενάντια στην απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) της ακτοπλοΐας που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών, για να μετατραπούν πλήρως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε τσιφλίκι τους. Οι ναυτεργάτες διεκδικούν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φτηνές, σύγχρονες, ασφαλείς, 365 μέρες το χρόνο με ναυτεργάτες με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Δηλαδή, απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με βάση τις λαϊκές ανάγκες και προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. 

Ποιοι όμως είναι αυτοί που λοιδορούν κάθε απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών;

Είναι αυτοί που ως εφοπλιστές, λίγες μέρες πριν επέβαλαν αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών έως και 15% καθιστώντας απαγορευτικά τα ταξίδια στα νησιά για εργαζόμενους , συνταξιούχους  άνεργους αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό.

Είναι οι ίδιοι που μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους, στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική και τα μέτρα που βυθίζουν την λαϊκή οικογένεια στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Ποιος συνταξιούχος θα κάνει Πάσχα στο νησί όταν το δώρο του Πάσχα μετατράπηκε σε ελεημοσύνη των 200 ευρώ;

Ποια τετραμελής οικογένεια θα πάει μέχρι τη Σύρο όταν μόνο για τα εισιτήρια θέλει 300 ευρώ;

Είναι αυτοί που ως εκδότες και καναλάρχες σάρωσαν τα δυο τελευταία χρόνια, με εφόδια όλο το οπλοστάσιο των αντεργατικών νόμων  κάθε εργατικό δικαίωμα πετσόκοψαν μισ

Keywords
Τυχαία Θέματα