«Αλμα» Τατούλη για επιστροφή στο κέντρο

Να βρεθεί με κάθε τρόπο στην κεντρική πολιτική σκηνή επιχειρεί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, εκμεταλλευόμενος τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και την κατάρρευση των δύο πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων. Το ομολόγησε άλλωστε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου την οποία οργάνωσε εσπευσμένα την επαύριο των εκλογών λέγοντας: “η προσπάθεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με γεμίζει, αλλά δεν έχω αποκοπεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων“.

Αφού απέτυχε να κερδίσει την υποστήριξη του ΠΑΣοΚ

και της ΝΔ για εκλογή στη θέση του προέδρου της Ενωσης Περιφερειαρχών ώστε να έχει λόγο στην κεντρική πολιτική σκηνή, τον τελευταίο καιρό προχώρησε σε συχνές παρεμβάσεις με μόνιμη επωδό το νεφελώδες… “κιότεμα του αστικού πολιτικού κόσμου“. Κριτική εκ του ασφαλούς η οποία εντάθηκε μετά τις εκλογές με ευθείες βολές κατά των ηγετών των κομμάτων του “αστικού πολιτικού κόσμου“, στους οποίους καταλόγισε “απόλυτη δειλία“. Ενώ κάλεσε παράλληλα “σε συστράτευση όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο περιθώριο μέχρι σήμερα“.

Τις παραμονές των εκλογών με άρθρο στη “Realnews” εισήγαγε την έννοια “νέα Ελλάδα“ (κατά το “νέα Πελοπόννησος“ που είναι ο τίτλος του συνδυασμού του), ενώ λίγες ημέρες αργότερα με άλλο άρθρο στο aixmi.gr προσδιόριζε και το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της έννοιας. Ενα απόσπασμα είναι ενδεικτικό και των θέσεων και των προσπαθειών του κ. Τατούλη να παίξει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή: “ο δικομματισμός είχε αρχίσει εδώ και καιρό να φθίνει. Κάποιοι το είπαμε εγκαίρως διαγιγνώσκοντας με ρεαλισμό την παθογένεια και τη συμπτωματολογία. η ιδεολογία του λαϊκισμού που διατρέχει το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών έριξε τα τείχη ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας και τα κόμματα διαμαρτυρίας. ολα φαίνονται ίδια: Αυτή είναι η ασθένεια του πολιτικού συστήματος που οδήγησε στην συγκεκριμένη εκλογική ανατροπή. οι αναλαμπές πολιτικής υπευθυνότητας μέσα στην συνολική στάση ανευθυνότητας και συγκυριακής πολιτικής από τη μια πλευρά και η καθυπόταξη των κομμάτων στις προσωπικές ιδιοτέλειες των πολιτικών ηγεσιών και της παρέας τους από την άλλη, έκανε τα μεγάλα κόμματα μικρά και τα μικρά μεγάλα. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου επισημαίνω σε όλους τους τόνους ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει ενδιαφέρον ως προς την καταγραφή των ποσοστών, ούτε ως προς τη θέση κατάταξης των πολιτικών κομμάτων.

Αντίθετα, το εκλογικό αποτέλεσμα συνομολογεί την απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες και την άρση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος από το πολιτικό προσωπικό. Την επομένη των εκλογών θα εκκινήσει η αναζήτηση μιας νέας εμπιστοσύνης ανάμεσα στις υγιείς δυνάμεις της χώρας, που προέρχονται από την ίδια την κοινωνία, από τον πολιτικό κόσμο όλων των αποχρώσεων, από τις υγιείς τάξεις της οικονομίας, από τον παραγωγικό ιστό. Μέσα από την οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης θα εξευρεθούν οι δυνάμεις που θα χτίσουν τη νέα Ελλάδα. Το έλλειμμα ιδεολογικής προσέγγισης των μεγάλων ζητημάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα