Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ

Ένας νεκρός, 13 τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αλλά και αμερικανικά ΜΜΕ, ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζούς, στην πλατεία της Τάιμς Σκουέρ, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 13 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το συμβάν, ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε αντίθετα στο

ρεύμα της κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας πεζούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε 13 άτομα, ωστόσο το CBS μεταδίδει ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 20.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της 7ης Λεωφόρου με την 42η οδό, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ ρεπόρτερ που βρίσκονται επί τόπου, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για ένα όχημα που «έχασε τον έλεγχο» στην Τάιμς Σκουέρ.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ επί τόπου έσπευσαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, πάντως, η αστυνομία θεωρεί πως το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος της πόλης βρίσκονται καθ’ οδόν στην περιοχή του συμβάντος, ενώ το CNN μεταδίδει ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, το σπίτι του οποίου -στους Πύργους Τραμπ- βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την περιοχή.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media, φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν έναν άνδρα και να τον οδηγούν μέσα σε περιπολικό, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ο οδηγός του οχήματος.

Χρήστες του Twitter ανέβασαν φωτογραφίες από το σημείο του συμβάντος, στις οποίες διακρίνεται ένα μπορντό αυτοκίνητο να έχει γύρει στο πλάι και να βγάζει καπνούς, αλλά και τραυματίες να βρίσκονται στο έδαφος.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: «Η Τάιμς Σκουέρ ξαφνικά τρελάθηκε. Κόσμος να ουρλιάζει και να τρέχει, η περιοχή κατακλύζεται από περιπολικά και αστυνομικούς. Άνθρωποι τραυματισμένοι».

Σε βίντεο που επίσης διακινούνται μέσω του Twitter φαίνονται οι τραυματίες και κάποιοι άνθρωποι να προσπαθούν να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι από κόσμο.
Πηγή ethnos.gr

The post Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα