«Αυτάρεσκος και εγωκεντρικός» ο αμερικάνικος Τύπος για τον διευθυντή της Daily Mail, Πολ Ντέικρ

Ο διευθυντής σύνταξης του ομίλου της Daily Mail, όπου ανήκει και η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα εφημερίδας του κόσμου περιέγραψε τον αμερικάνικο Τύπο ως «αυτάρεσκο», «εγωκεντρικό» και «πολύ απασχολημένο με τον εαυτό του» – για να αποδώσουμε εύσχημα το πιο δηκτικό «too up themselves» που χρησιμοποίησε.

Σε μια από τις εξαιρετικά σπάνιες συνεντεύξεις του ο Πολ Ντέικρ είπε στο τελευταίο New Yorker  ότι ενώ η αμερικάνικη δημοσιογραφία μπορεί να είναι η καλύτερη του κόσμου, έχει γίνει δέσμια του μονοπωλίου.

Ο ισχυρός

άνδρας των media είπε στην Λορίν Κόλινς του New Yorker: «Στις καλύτερες στιγμές της η αμερικάνικη δημοσιογραφία είναι ανίκητη. Αλλά το πρόβλημα με τις περισσότερες από τις εφημερίδες σας είναι ότι έγιναν πολύ επιτηδευμένα υψηλόφρονες, πολύ αυτάρεσκες και εγωκεντρικές. Γινόμενες αυξανόμενα μονοπωλιακές μερικές από αυτές επίσης έγιναν – συγχωρέστε μου τη φράση – πολύ απασχολημένες με τον εαυτό τους». (Σημ.: «too up themselves» είναι η φράση που χρησιμοποίησε και παραπέμπει περισσότερο στο «έχουν χωμένο το κεφάλι τους στον κώλο τους»).

Ο Ντέικρ συνέχισε να σχολιάζει τις αμερικανικές εφημερίδες λέγοντας ότι «ξέχασαν ότι υπάρχει μια τεράστια αγορά εκεί έξω από κόσμο που είναι μεν σοβαρός αλλά θέλει και να διασκεδάζει λίγο ενόσω διαβάζει».

Η ιστοσελίδα της Mail Online ενισχυόμενη από τη συνεχή ροή κουτσομπολίστικων ειδήσεων για διασημότητες αλλά και από ρεπορτάζ που επενδύουν στο φόβο, ξεπέρασε τους New York Times τον Δεκέμβριο κατακτώντας τον τίτλο της πιο δημοφιλούς εφημερίδας στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το comScore είχε 45,3 εκατομμύρια αναγνώστες τον Δεκέμβριο έναντι των 44,8 εκατομμυρίων που κατέγραψαν τον ίδιο μήνα οι Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα