Nouvel Observateur: Ποτέ χωρίς την Ελλάδα

«Ποτέ χωρίς την Ελλάδα» – Αυτός είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου του γαλλικού περιοδικού Nouvel Observateur, με την Αφροδίτη της Μήλου σε μπλε φόντο.

Στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού, η Αφροδίτη της Μήλου, σε μπλέ φόντο έχει γυρισμένη την πλάτη της και ο τίτλος μοιάζει με… ταινία του Ζιλ Ντασέν και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα. «Ποτέ την Κυριακή» ήταν εκείνη, «Ποτέ χωρίς την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του L” Observateur.

Χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, έστειλε μέσω διαδικτύου μήνυμα συμπαράστασης

στους Έλληνες, αναρτώντας μάλιστα την μισή φράση στα ελληνικά.

«Αu peuple grec, je dis: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη!» (Στον ελληνικό λαό, λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη!) ήταν η φράση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Χθες επίσης, ο Μανουέλ Βαλς απευθυνόμενος σε βουλευτές, δήλωσε: «Το να διατηρήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και συνεπώς στην καρδιά της Ευρώπης και της ΕΕ είναι θέμα ύψιστης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας. Το να επιτρέψουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν παραδοχή ανικανότητας-η Γαλλία αρνείται κάτι τέτοιο».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, οι Γάλλοι βουλευτές θα ψηφίσουν για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.
Πηγή ethnos.gr

The post Nouvel Observateur: Ποτέ χωρίς την Ελλάδα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα