«Gravity» και «12 χρόνια σκλάβος» διακρίθηκαν στα βρετανικά BAFTA

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις και τα φαβορί θριάμβευσαν και στα βρετανικά BAFTA, ενώ η αντίστροφή μέτρηση για τα Όσκαρ έχει αρχίσει.

Η ταινία 12 χρόνια σκλάβος κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ το Gravity διακρίθηκε ως η καλύτερη βρετανική ταινία.

Το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Τσιουέτελ Ετζίοφορ για την

ερμηνεία του στο 12 Χρόνια Σκλάβος, ενώ με το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου βραβεύτηκε η Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στην ταινία Blue Jasmine του Γούντι Άλεν.

Οι Μπάρχαντ Αμπντί και Τζένιφερ Λόρενς απέσπασαν τα βραβεία Β’ ανδρικού και Β’ γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα, για τις ερμηνείες στους στις ταινίες Captain Phillips και Οδηγός Διαπλοκής.

Το BAFTA σκηνοθεσίας απέσπασε ο Αλφόνσο Κουαρόν για το Gravity.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Καλύτερης Ταινίας: 12 Χρόνια ΣκλάβοςΚαλύτερης βρετανικής Ταινίας: GravityΣκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν για το GravityΑ’ Ανδρικού Ρόλου: Τσιουέτελ Ετζίοφορ στο 12 Χρόνια ΣκλάβοςΑ΄Γυναικείου Ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ στο Blue JasmineΒ’ Ανδρικός Ρόλος: Μπάρχαντ Αμπντί στο Captain PhillipsΒ’ Γυναικείος Ρόλος: Τζένιφερ Λόρενς στο Οδηγός ΔιαπλοκήςΚαλύτερου Ντοκιμαντέρ: The Act of KillingΚαλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: FrozenΠρωτότυπου Σεναρίου: Ερικ Γουόρεν Σίνγκερ και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για το Οδηγός ΔιαπλοκήςΠροσαρμοσμένου Σεναρίου: Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το PhilomenaΚαλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία: The Great BeautyΜουσικής Επένδυσης: Gravity
Πηγή in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα