Debate…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

Παριζιάνος, ο Μπάμπης. Άφησε τον «Γέροντα του Βερολίνου» και τον, εν Αθήναις, Ευκλείδη και μεταφέρθηκε για λίγο στα Ηλύσια Πεδία. Δεν βρήκε τίποτα το ενδιαφέρον στο debate Μακρόν – Λεπέν (ούτε κι εμείς). Φυσικά όπως και ο Ομπάμα, στηρίζει Μακρόν.

Πιο συγκεκριμένα:

Δεν ήταν υψηλό το επίπεδο για πολλούς λόγους. Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο, νέες ιδέες, πολλά πράγματα για την κρίση της Ευρώπης, ούτε καν της

Γαλλίας. Πλην όμως ακούσαμε αρκετά για να διαμορφωθεί στον οποιοδήποτε ότι πράγματι η Ευρώπη είναι βαθύτατα διχασμένη. Και η Γαλλία ως προς αυτό μας δείχνει ποιο είναι το πρόβλημα στην Ευρώπη. Υπάρχει ένα κομμάτι της Ευρώπης των ανθρώπων που ψηφίζουν αλλά και των πολιτικών, που λένε “ο καθένας παιδιά να κλειστεί στον εαυτό του”. Αλλά εδώ μιλάμε, η κα Λεπέν λέει κάτι που δεν υπάρχει για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία. Όταν οι άνθρωποι στην Μεγάλη Βρετανία είπαν θα φύγουν, δεν εννοούν αυτό που λέει η Λεπέν, η οποία λέει θα μείνουμε μόνοι μας και θα κάνουμε πολεμο σε όλους τους άλλους.

ΣΙΑ: Και αυτό το επικροτεί το 40% των πολιτών της Γαλλίας. Ακόμα κι αν ο Μακρόν πάρει μία νίκη της τάξεως των 10 μονάδων θα εξακολουθούν 4 στους 10 Γάλλους να είναι θετικοί απέναντι στην Λεπέν και τα όσα λέει.

ΜΠ: Ναι. Βεβαίως ένα κομμάτι θα είναι ταυτισμένο μαζί της, ένα άλλο κομμάτι σίγουρα θέλει να ψηφίζει κατά και για αυτό θα ψηφίσει Μαρίν Λεπέν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν λέει κάτι που πάει κάπου αλλού. και είναι σημαντικό γιατί αν αυτός κερδίσει και διαμορφωθεί και στις επικείμενες εκλογές τον Ιούνιο στη Γαλλία μία κατάλληλη πλειοψηφία τότε η Ευρώπη θα μπορέσει να δει την επόμενη μέρα. Και εδώ ο Μακρόν λέει κάτι άλλο. Μιλά για μια Ευρώπη που θα αποκτήσει ακόμα και κοινοβούλιο των Κρατών του ευρώ, που θα αποκτήσει κοινό υπουργό Οικονομικών, που θα κάνει το βήμα που πρέπει μεταξύ μας να γίνει στην Ευρώπη. Επίσης για μια Ευρώπη ανοιχτή στα ζητήματα της μετανάστευσης.

ΣΙΑ: Το θέμα είναι αν θα μπορεί να τα επιβάλει αυτά ένας πρόεδρος της Γαλλίας.

ΜΠ: Για αυτό σε πρόλαβα λέγοντας ότι χρειάζεται και μια πλειοψηφία στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση αυτά που λέει η κ. Λεπέν είναι κοινά και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνα και σε ένα κοινό πολύ ευρύτερο του ακροδεξιού ή του νεοφασιστικού που καταρχήν εκπροσωπεί. Υπάρχουν πάρα πολλοί που πιστεύουν Αριστερά αλλά λένε τα ίδια με την κυρία Λεπέν. Άρα στο τέλος του έτους, όταν θα έχουν ξεμπερδέψει και οι Γερμανοί ίσως ακόμη και οι Ιταλοί τότε θα ξέρουμε αν η Ευρώπη έχει γλιτώσει τη συμφορά ή αν θα συνεχιστεί η κρίση της και την επόμενη χρονιά…

The post Debate… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enimerosi24