And the Oscar goes to

Του Δημήτρη Πάντσου

Best Motion Picture of the Year

12 Years of Slave: Gravity, Gravity, Gravity! (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Performance by an Actor in a Leading Role

Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club): Ο λόγος που ξενυχτήσαμε. Για να τον δούμε να μπαίνει στο κλαμπ που ο ίδιος ήξερε πως ανήκει προτού όλοι εμείς οι υπόλοιποι καν το υποπτευθούμε. Η πιο γενναία ερμηνεία

της χρονιάς αναμφισβήτητα (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Performance by an Actress in a Leading Role

Kate Blanchett (Blue Jasmine): Ένας ρόλος γραμμένος ειδικά γι αυτήν ή ένας ρόλος που ήταν γραμμένο να ερμηνευτεί από αυτήν; Όπως και να χει, όλα τα βραβεία του κόσμου δικαιολογημένα δικά της (Αναμενόμενο: 10 στα 5)

Best Achievement in Directing

Gravity (Alfonso Cuaron): Ήταν η καλύτερη σκηνοθεσία; Φυσικά και ήταν. (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Performance by an Actor in a Supporting Role

Jaret Leto (Dallas Buyers Club): Τα φαν των 30 Second to Mars μπορούν και να ουρλιάξουν ελεύθερα. Ο καλός νέος το αφιέρωσε στη μανούλα του που τον έκανε άνθρωπο και στον αδερφό του που τον έκανε ροκ σταρ. Επίσης στους λαούς της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας- so touching. Παρουσίαση στα λευκά με πλούσιο και τίγκα στη λακ μαλλί (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Performance by an Actress in a Supporting Role

Lupita Nyong’o (12 years of slave). Όταν παίρνεις όσκαρ με μια μεγάλη ερμηνεία στην πρώτη σου ταινία και παράλληλα αποθεώνεσαι ως fashion icon κάτι πράγματι συμβαίνει. Πρόσθεσε σε αυτό και ένα to the point ευχαριστήριο λόγο και έχεις έτοιμο όλο το πακέτο (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen

Spike Jones (Her): Το πιο εύθυμο της βραδιάς. Δεν είναι μόνο πως το άξιζε με τον original αέρα του, είναι και που δεν επέτρεψε στο «American Hustle» να κουνηθεί από τη θέση του (Αναμενόμενο: 3 στα 5)

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published

John Ridley (12 Years of Slave): Ένα σενάριο γραμμένο και ραμμένο για την Ακαδημία αν και όχι απαραίτητα το καλύτερο (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Foreign Language Film of the Year

The Great Beauty (Italy): Δεν θα μιλήσω, δεν θα μιλήσω, δεν θα μιλήσω, θα μιλήσω. Το Δανέζικο «The Hunt» ήταν καλύτερο. (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Documentary

20 Feet from Stardom (Morgan Neville): Οι δεύτερες φωνές πίσω από τους μεγάλους stars. Συγκινητικό πράγματι αλλά «Stories We Tell» δεν είναι (Αναμενόμενο: 4 στα 5)

Best Documentary, Short Subject

The Lady In Number 6: (Malcolm Clarke, Carl Freed): Μία survivor του Ολοκαυτώματος θυμάται πολλά. Πριν πεθάνει σε ηλικία 110 ετών. Λίγες βδομάδες πριν (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Achievement in Editing

Gravity (Alfonso Cuaron/ Mrk Sanger): Το θέλαμε, το επιθυμούσαμε, έγινε. Γιατί όταν σου κόβεται η ανάσα κάθε λίγα λεπτά από την ομορφιά και την αγωνία, αυτό σημαίνει πως κάποιος εκεί στο μοντάζ κάνει καλά τη δουλειά του (Αναμενόμενο: 4 στα 5)

Best Achievement in Cinematography

Gravity (Emmanuel Lubezki): Το θέλαμε, το επιθυμούσαμε, έγινε. Όχι γιατί ήταν απαραίτητα η καλύτερη αλλά γιατί ήταν η πιο συγκινητική- ποτέ δεν είδαμε τον πλανήτη αυτόν στον οποίο ζούμε τόσο άγριο και υπέροχο όσο εδώ (Αναμενόμενο: 4 στα 5)

Best Achievement in Makeup and Hairstyling

Adruitha Lee,Robin Mathews (Dallas Buyers Club): Όχι δεν τους το έδωσαν για την εξαίρετη δουλειά που έκαναν πάνω στα σώματα των δυο πρωταγωνιστών της ταινίας. Τους το έδωσαν για την μοναδική ικανότητα τους να περιορίσουν το κόστος για όλο το make up της ταινίας στα 250 δολάρια. Αυτό θα πει low budget. (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Achievement in Costume Design

Catherine Martin (The Great Gatsby): Με τόση δουλειά, τόσα κοστούμια φτερά και πούπουλα κάθε είδους και κάθε χρώματος είναι άξιο απορίας γιατί κατέβηκαν να συναγωνιστούν οι υπόλοιποι. Το είχε ξαναπάρει το 2002 για το Moulin Rouge! (Αναμενόμενο: 5 στα 5).

Best Achievement in Production Design

Catherine Martin, Beverly Dunn (The Great Gatsby): Στήσιμο για σεμινάρια. Μόνο το πάρτι να σκεφτείς… (Αναμενόμενο: 4 στα 5)

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score

Steven Price (Gravity): Η μουσική που έντυσε το διάστημα και έσωσε τον άνθρωπο. Σωστή απόφαση. Ούτως ή άλλως η καλύτερη της χρονιάς, αυτής για το «12 Years of Slave», σκανδαλωδώς δεν προτάθηκε (Αναμενόμενο: 3 στα 5)

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song

Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez για το Let It Go (Frozen): Σιγά τον ανταγωνισμό (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Animated Feature Film of the Year

Frozen: Δεν άφησε βραβείο για βραβείο, το Oscar θα άφηνε; (Αναμενόμενο: 5 στα 5)

Best Short Film, Animated

Mr Hublot (Laurent Witz, Alexandre Espigares). Από τη Γαλλία (Αναμενόμενο: 4 στα 5)

Best Achievement in Visual Effects

Gravity (Timothy Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould): No way! (Αναμενόμενο: 10 στα 5)

Best Achievement in Sound Editing

Gravity (Glenn Freemantle): No way! (Αναμενόμενο: 10 στα 5)

Best Achievement in Sound Mixing

Gravity (Skip Lievsay/ Niv Adiri/ Christopher Benstead/ Chris Munro): No way! (Αναμενόμενο: 10 στα 5)

Keywords
Τυχαία Θέματα