" Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος..."

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Αγαπητοί αναγνώστες η παροιμιώδης φράση από τους Νεκρικούς Διαλόγους του Λουκιανού απευθύνεται προς τους νέους ατυχείς εργαζόμενους και σε κενό αέρος ευρισκόμενους των εκδοτικών επιχειρήσεων Μπακατσέλου αλλά συμπληρωμένη ως εξής: ήθος και ηθικούς φραγμούς!

Μπορεί τα ερωτήματα που διάβασα να είναι εύστοχα και σαφέστατα, αλλά δεν θα απαντηθούν ποτέ… Όπως δεν απαντήθηκαν σε καμιά περίπτωση στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν (με κορυφαία αυτή του Μιχ. Ανδρουλιδάκη) και όπως δεν θα απαντηθεί κανένα ερώτημα των εργαζόμενων στην ιστορική

«Ελευθεροτυπία» που όμως έπεσε από τα …νύχια της Μάνιας Τεγοπούλου στα λαγούμια του δικηγόρου -εργαλείου κ. Οικονομόπουλου!

Δυστυχώς σχεδόν κανείς από τους Έλληνες (και φυσικά όχι μόνο…) μεγαλοεπιχειρηματίες -χρόνια τώρα- δεν διακρίνεται για την εντιμότητα, το στοιχειώδες φιλότιμο, την ηθική του, το φόβο των νόμων βρε αδελφέ! Δεν μιλάμε καν για οποιαδήποτε έννοια αξιοπρέπειας, ευθύτητας και φιλοπατρίας και κοινωνικής ευθύνης… Οι τελευταίες έννοιες αναζητείται εργαστηριακώς να διαπιστωθεί πότε αφαιρέθηκαν από το DNA τους.

Ασφαλώς κανείς δεν είναι άρρωστος ή πένης… Ούτε ότι δήθεν δεν έχει χρήματα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του σε μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, προμηθευτές, συνεργάτες κ.α. ο κάθε Μπακατσέλος και μετά -αν ήθελε- μπορούσε να κλείσει την επιχείρηση ή να διακόψει την όποια επιχειρηματική δράση του…

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν μόνο για να ρίξουν τους άλλους και φυσικά πρωτίστως να κλέβουν φόρους, εισφορές κ.α. το Κράτος, τα Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ., στηρίζοντας σθεναρά αυτούς που κάθε φορά το Κυβερνούν! Γιατί είναι όλοι στην «ομάδα εξουσίας» που καταδυναστεύει τη χώρα και θέλει το λαό της υποταγμένο, καταρρακωμένο, καθημαγμένο να εκλιπαρεί για μια δουλίτσα των 400 ευρώ!

Φυσικά βρίσκουν πάντα τα αναγκαία εργαλεία, κάποιους αδίστακτους και παμφάγους δικηγόρους, λογιστές κ.α. που βγαίνουν μπροστά και κάνουν τη βρώμικη δουλειά… Έτσι είχε γίνει και με τον αλήστου μνήμης πρώην δημοσιογράφο Μιχ. Ανδρουλιδάκη, έτσι και με τους Λυμπέρη, Κωστόπουλο κ.λπ., που την …έκαναν με πλάγια πηδηματάκια και αμέτρητα ψεύδη και τεχνάσματα! Με τον πρώτο να στήνει -με την ισχυρή Τράπεζα του κ. Σάλλα…- μια σειρά τρικ για να κατοδολιεύσει τους πάντες και πρωτίστως τους εργαζόμενους! Α, μη ξεχάσω …Πάντα πολύ θλιμμένοι και με δάκρυα στα μάτια ή στα κείμενά τους!

Θυμάμαι πάντα, κάπου στο 2001, την εκπρόσωπο του επιχειρηματία που είχε πετύχει έξωση του «Ομίλου ΜΜΕ Ανδρουλιδάκη» από το κτίριο της Κατεχάκη, που μού είπε μια σοφή κουβέντα: Οι επιχειρήσεις πτωχεύουν κ. Μαμουζέλο, οι επιχειρηματίες ποτέ! Και νομίζω αν όχι 100% κατά 98% είχε απόλυτο δίκιο… Οπότε ας μην περιμένει κανείς απαντήσεις κι αν του προσφέρουν λεφτά να τα πάρει αμέσως (επιφυλασσόμενος για τις λοιπές απαιτήσεις του) γιατί θα περιμένει χρόνια να δικαιωθεί δικαστικά και δεν θα βρίσκει να εκτελέσει την απόφαση πουθενά!

Την ίδια ώρα σε στενό μάλλον κύκλο η δημοσιογραφική νομενκλατούρα γιόρτασε τα «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ» με επισκέπτη τον φοβισμένο κ. Σαμαρά και κάποιους απ” αυτούς που εκτός των άλλων έβαλαν ταφόπλακα και στη δημοσιογραφία και στην ελευθερία των ΜΜΕ! Με κάποιον συν. Μηχιώτη να στηλιτεύει -κατά την προσφιλή του συνήθεια- τις αντιδράσεις της δημοσιογραφικής παράταξης της Αριστεράς ή του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ συν. Τρίμη! Ωσάν αυτοί να είναι υπόλογοι για όσα ήρθαν κι όσα έρχονται οσονούπω… Εκτός αν αφυπνισθούμε ή να το πω να με καταλάβουν κι οσοι διδάχτηκαν μόνο τη δημοτική να ξυπνήσουμε αδέλφια!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

The post " Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος..." appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα