Ζορίστηκε, αγχώθηκε αλλά κέρδισε

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν μέτριος, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά πήρε το τρίποντο που τον επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 0
ΑΠΟΕΛ 1
(29΄ Καβενάγκι)

Πρώτιστος στόχος του ΑΠΟΕΛ στο παιγνίδι με την Αγία Νάπα ήταν η νίκη, που θα τον ανέβαζε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο στόχος αυτός επετεύχθη για τους «γαλαζοκίτρινους», αλλά με μπόλικη δόση άγχους. Η εμφάνιση του

ΑΠΟΕΛ ήταν μέτρια, η Αγία Νάπα το εκμεταλλεύτηκε και λίγο έλειψε να τιμωρήσει τον αντίπαλο, αφού είχε δοκάρι στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου! Μόνο το τρίποντο κρατούν οι επίδοξοι πρωταθλητές σε μια μέτρια βραδιά, που παρουσίασαν σημάδια κόπωσης από το παιγνίδι της Πέμπτης με τη Σάλκε. Ο Φερνάντο Καβενάγκι από το σημείο του πέναλτι πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΑΠΟΕΛ, που επικεντρώνεται πλέον στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα.

Προβάδισμα από τη βούλα
Ο ΑΠΟΕΛ με την έναρξη του αγώνα ανέλαβε τα ηνία. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο και προτίμησαν να «κτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να βρίσκεται την περισσότερη ώρα στα πόδια των παικτών του Κετσπάγια και να προσπαθούν να ανοίξουν το σκορ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» γυρόφερναν την μπάλα έξω από την περιοχή της Αγίας Νάπας, αλλά στο πρώτο 20λεπτο δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία της. Ναι μεν ολοκλήρωσαν κάποιες επιθετικές προσπάθειες οι Βινίσιους, Καβενάγκι και Ντε Βινσέντι, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν τόσο πιεστικός και δεν είχε τους αυτοματισμούς για να φτιάξει αρκετές φάσεις.

Παράλληλα, στο διάστημα αυτό η Αγία Νάπα είχε τις δικές τις καλές στιγμές, με δράστη τον Μγκούνι που δοκίμασε ανεπιτυχώς σε δύο-τρεις περιπτώσεις να σκοράρει. Ο ΑΠΟΕΛ με την πάροδο του χρόνου έβγαζε περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Οι ακραίοι αμυντικοί εγκαταστάθηκαν έξω από τη περιοχή της Αγίας Νάπας, οι μεσοεπιθετικοί πατούσαν πολύ περισσότερο περιοχή και έτσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο επικίνδυνος στις επιθέσεις του. Χρειάστηκε όμως η υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή (σωστή) στο 29ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ. Ήταν μια μπαλιά στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ρέινολντς και ο ρεφ σωστά υπέδειξε την παράβαση.

Ο Καβενάγκι ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος για το 1-0 και το 15ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Η συνέχεια ήταν η ίδια. Ο ΑΠΟΕΛ απαλλαγμένος από το άγχος επιζήτησε και δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο, αλλά ο Ντε Βινσέντι στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έχασε κλασική ευκαιρία, αφού αστόχησε από κοντά μέσα στην περιοχή.

Μέτριος ο ΑΠΟΕΛ, απείλησε η Αγία Νάπα
Στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε στη μετριότητα. Ήταν νωθρός, και χωρίς καθαρό μυαλό οι ποδοσφαιριστές του δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να καθαρίσουν το παιγνίδι. Αντίθετα, έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά για καλή τους τύχη δεν κάηκαν. Η Αγία Νάπα συνέχισε με την ίδια τακτική των αντεπιθέσεων, θέλοντας να προστατεύσει τα νώτα της. Η ομάδα του Γιώργου Κοσμά άγχωσε αρκετά τους «γαλαζοζοκίτρινους», καθώς σε αρκετές περιπτώσεις απείλησε, με αποκορύφωμα τη κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 63ο λεπτό, όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν!

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ δεν άρεσε στον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος προσπάθησε μέσα από τις αλλαγές του να βελτιώσει την ομάδα του, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς η εικόνα της ήταν η ίδια. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι σοβαρεύτηκαν και θα μπορούσαν σε εκείνο το διάστημα να σκοράρουν κι άλλο γκολ. Ωστόσο, ο Πιατκόφσκι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έχασε το άχαστο. Δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90΄ ο Μάτσε με προσωπική ενέργεια λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά το σουτ του εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Βάτερμαν.

Φάσεις και γκολ
2' Μακρινό σουτ του Καβενάγκι, η μπάλα λίγο έξω
6 ΄ Μπαλιά του Φίλγκειτ, σουτ στην κίνηση από τον Μγκούνι, η μπάλα λίγο έξω.
7΄ Εκτέλεση κόρνερ του Στίλιτς, κοντινή κεφαλιά του Βινίσιους, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
12΄ Μακρινό σουτ του Καβενάγκι, αρκετά μέτρα έξω η μπάλα.
17΄ Κεφαλιά του Μπάμπα, η μπάλα έφυγε δεξιότερα από την εστία του Βάτερμαν.
23΄ Γυριστό σουτ του Καβενάγκι, η μπάλα μόλις έξω.
29΄ 0-1 Ο Καβενάγκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.
44΄ Σουτ του Καβενάγκι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα στην αγκαλιά του Πρίντιγκαρ.
45+1' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε φάτσα με τον Πριντιγκάρ, αλλά πλάσαρε έξω.
47΄ Σουτ του Μγκούνι από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε έξω.
48' Καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Μοράις έδωσε στον Στίλιτς, ο οποίος άφησε την μπάλα, αλλά ο Καβενάγκι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Έκανε επιθετικό φάουλ.
61΄ Σέντρα του Αλεξάνδρου, δύσκολο πλασέ του Χαραλαμπίδη, μόλις έξω η μπάλα.
66΄ Δοκάρι για την Αγία Νάπα. Σέντρα του Λόβρετιτς, κεφαλιά του Μαρκόφσκι, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
83΄ Πάσα πάρε βάλε του Μοράις προς τον Πιατκόφσκι, που ήταν προ κενής εστίας, αλλά έσπρωξε την μπάλα έξω!

Διαιτητής: Λ. Σωτηρίου.
Κίτρινες: Αλεξάνδρου (4η), Αρτυματάς

Αγία Νάπα: Πριντικάρ, Μέρτακκας, Μαρκόφσκι, Σκόπγιακ, Φίλγκεϊτ, Γεωργίου (79΄ Μάατσεν), Ντε Μέλο (42΄ Μάρκου), Μπάμπα (79΄ Στογιάνοφ), Λόβρεσιτς, Ρέινολντς, Μγκούνι.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αμορίν, Μοράις, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (63΄ Μακρίδης), Ντε Βινσέντι, Στίλιτς (55΄ Βάντερ), Καβενάγκι (83΄ Πιατκόφσκι).

Κετσπάγια: «Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο»
Στην έλλειψη φρεσκάδας απέδωσε τη δύσκολη νίκη επί της Αγίας Νάπας ο Τιμούρ Κετσπάγια, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου:
«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι, ειδικά μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα. Η ομάδα φάνηκε κουρασμένη, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς και ήταν αυτό που θέλαμε. Ελέγξαμε το παιχνίδι, θα έλεγα. Είχαμε και κάποιες άλλες ευκαιρίες, μπορούσαμε να βάλουμε και το δεύτερο γκολ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μας έλειψε η φρεσκάδα και σίγουρα είναι δύσκολο να παίζεις τρία παιχνίδια μέσα σε μια βδομάδα. Ειδικά όταν είναι και ντέρμπι, δεν είναι εύκολο.

Τα προηγούμενα δύο παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα με Σάλκε και Ανόρθωση. Σημασία έχει ότι πήραμε τρεις βαθμούς. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο πιο καλά γίνεται για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αυτό που μετράει είναι ότι είμαστε στην πρώτη θέση και θέλουμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η Αγία Νάπα είναι καλή ομάδα, δεν ήταν εύκολη ομάδα για κανένα. Μπορεί να έχασε κάποια παιχνίδια, αλλά όλα τα έχασε παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα που έχει δύναμη, πάθος, τρεξίματα και καλούς παίκτες και δεν είναι εύκολη. Έχει δείξει πως όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες και αν δεν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος μέσα στο παιχνίδι, μπορείς να πάθεις ζημιά».

Κοσμά: «Αυστηρό πέναλτι»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κοσμά, ο οποίος υποστήριξε πως το πέναλτι του ΑΠΟΕΛ ήταν κερδισμένο: «Είμαι στεναχωρημένος και απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Βάσει της προσπάθειας δικαιούμασταν κάτι. Είναι για πολλοστή φορά που φτιάχνουμε καλές φάσεις και δεν καταφέρνουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ, προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε τα επιθετικά ατού των Ντε Βινσέντι-Καβενάγκι και τις πλαγιοκοπήσεις από τον Χαραλαμπίδη. Πιστεύω ότι τα παιδιά κατάφεραν να περιορίσουν αρκετά τον αντίπαλο. Στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε κάποιες καλές φάσεις. Δεχθήκαμε ένα γκολ, πιστεύω, από ένα αυστηρό πέναλτι, το οποίο θέλω να δω ξανά στην τηλεόραση. Στην επανάληψη η ομάδα έδωσε δυνάμεις απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ρισκάραμε στο τέλος, είχαμε το δοκάρι και δυστυχώς δεν ήρθε κάποιο γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από την μεγάλη προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα