Ζωντανή εικόνα από τους εορτασμούς στην Βρετανία λίγο πριν το Brexit (vid)

Με ανάμεικτα συναισθήματα φαίνεται πως αποχαιρετούν σε λίγη ώρα οι Βρετανοί την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από 47 χρόνια κοινής πορείας. Την ώρα που υποστηρικτής του Brexit έκαιγε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίπλα στην Ντάουνινγκ Στριτ, άλλοι διαδήλωναν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Περίπου 200-300 υποστηρικτές της ΕΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα γιουχαΐσματα οπαδών του Brexit, καθώς πραγματοποίησαν πορεία από την Ντάουνινγκ Στριτ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λονδίνο. Αστυνομικοί παρατάχθηκαν για να κρατήσουν σε αποσταση τις δύο ομάδες.

Σε όλη

την χώρα διοργανώνονται  εκδηλώσεις που θα σηματοδοτήσουν την ημέρα αποχωρισμού από την ΕΕ και θα εκφράζουν τα διαφορετικά συναισθήματα των υποστηρικτών και των πολέμιων του Brexit. Εκδηλώσεις «Αφήστε ανοιχτό ένα φως για την ΕΕ», ένα είδος αγρυπνίας στην οποία οι συμμετέχοντες θα κρατούν αναμμένα κεριά, προγραμματίζονται σε πόλεις όπως οι Οξφόρδη, Νταντί, Μπράιτον, Γλασκώβη, Τσέλτενχαμ, Γουίντσεστερ, Ίπσγουιτς, Στράτφορντ κ.ά.

Εκδηλώσεις αναμένονται, επίσης, έξω από το κοινοβούλιο του Εδιμβούργου, όπου θα συγκεντρωθούν υποστηρικτές τόσο του «Remain» όσο και του «Brexit».

Δείτε ζωντανή εικόνα από τους εορτασμούς:

Keywords
Τυχαία Θέματα