Ζητούν απομάκρυνση αμιάντων από καμένο ελαιοτριβείο στην Ορά οι Οικολόγοι

Άμεση απομάκρυνση των καρκινογόνων αμιάντων από το καμένο ελαιοτριβείο στην Ορά, ζητούν οι Οικολόγοι.

Στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, «κίνδυνος για τη δημόσια υγεία κατέστη ελαιοτριβείο στην Ορά της επαρχίας Λάρνακας, μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή. Η στέγη από αμίαντο του ελαιοτριβείο έγινε στάχτη, με αποτέλεσμα τα υπολείμματα της να καλύπτουν το πάτωμα και το έδαφος στη γύρω περιοχή».

Σημειώνουν πως «την περιοχή επισκέφθηκε ο νέος επαρχιακός γραμματέας Λάρνακας

κ. Αντρέας Σώσειλος, και ο Αντρέας Ευλαβή, του οποίου οι φωτογραφίες αποθανατίζουν την οικτρή κατάσταση.  Ο κ. Σώσειλος δήλωσε ότι «Είναι γνωστό πως ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, ειδικά όταν έχει υποστεί καταστροφή και οι ίνες του ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, πχ λόγω καταστροφής από πυρκαγιά. Στο εν λόγω ελαιοτριβείο, η πρόσβαση είναι ελεύθερη, με την απαγορευτική κορδέλα που είχε αρχικά τοποθετηθεί από τις Αρχές, να έχει απομακρυνθεί.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε άμεσα το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως μεριμνήσουν να σταλεί ειδικό συνεργείο για να προβεί στον καθαρισμό του χώρου, το συντομότερο δυνατό. Ας μην περιμένουμε να πληγεί η δημόσια υγεία για να λάβουμε τα μέτρα μας».

«Για τον υγειονομικό κίνδυνο που καραδοκεί στο σημείο, έχει ενημερωθεί και ο κοινοτάρχης του χωριού, και είναι εις γνώση του πως πρέπει άμεσα να γίνει απομάκρυνση των καρκινογόνων υλικών μέσω εγκεκριμένου εξειδικευμένου συνεργείου και να γίνει αποκατάσταση του χώρου», σημειώνουν τέλος.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζητούν, Ορά, Οικολόγοι,zitoun, ora, oikologoi