Ζήτησε παρέμβαση στην Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ η Ειρήνη – Όλο το παρασκήνιο

Η διαχείριση της οικονομίας και η περιβαλλοντική πολιτική βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας. 

Ποντάρει στην σταθερότητα ο Αβέρωφ

Αναφέροντας πως χρειάζονται έμπειρα χέρια για την διαφαινόμενη παγκόσμια κρίση ακρίβειας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε το δίλημμα, ΔΗΣΥ για ασφάλεια, ή αντιπολίτευση για ανατροπή.  

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είπα πως εμείς είμαστε από δυνατό μέταλλο. Τις κρίσεις τις μετατρέπουμε σε ευκαιρίες για τον τόπο μας και εξαρτάται όμως ποιός θα είναι ο τιμονιέρης και

το ποιός θα είναι θα το αποφασίσει ο κυπριακός λαός»

 Άφησε, δε, εκ νέου αιχμές, κληθείς να απαντήσει αν το μήνυμα του ΔΗΣΥ για σταθερότητα είναι αρκετό, απαντώντας ότι «δεν θα αφήσουν αυτές τις εκλογές να πάνε απολιτίκ».

Σε επίσκεψή του στη Λεμεσό, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου έθεσε ως προτεραιότητα πέντε άξονες. Έξυπνες πόλεις και μεταφορές, πράσινη ενέργεια, ανακύκλωση και πράσινη μετάβαση οικονομίας και επιχειρήσεων.  

Πυρά Αχιλλέα κατά κυβέρνησης, με επίκεντρο το περιβάλλον

Απουσία συντονισμού και κατακερματισμό αρμοδιοτήτων για το περιβάλλον, που στερούν την Κύπρο από πόρους, καταγγέλλει ο Αχιλλέας Δημητριάδης. Όπως ανέφερε, «το κράτος πρέπει να τεθεί επικεφαλής […] Θα πρέπει να στηριχθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για την κυκλική οικονομία. Για να πετύχουμε, το κράτος οφείλει να δώσει κίνητρα, σχέδια επιδότησης, να εφαρμόσει την πράσινη φορολογία.», κατέληξε.

Αναμένουν το ποσοστό Μαυρογιάννη στο ΑΚΕΛ

Ζητούμενο για το ΑΚΕΛ, στην αυριανή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, δεν είναι η επίσημη έγκριση της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη, αλλά το θετικό ποσοστό που θα λάβει, καθώς θεωρείται δεδομένη η θετική ψήφος. Γύρω στα 20 άτομα, ισότιμα, θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ και κατά της πρότασης της Κ.Ε., ενώ αναμένεται παρουσία περίπου 1100 μελών συνολικά.

«Βραχνάς» η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Το 'παρών' τους θα δώσουν και οι Νέες Δυνάμεις, μόνο όμως στο ανοιχτό μέρος της Συνδιάσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου φέρεται να ζήτησε τοποθέτηση στο συνέδριο, θέλοντας να εκφράσει τη δική της άποψη, αίτημα το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έγινε αποδεκτό από το ΑΚΕΛ, επικαλούμενο τις καταστατικές διαδικασίες.

Πηγές από το ΑΚΕΛ, κληθείσες να σχολιάσουν το προηγούμενο με την βουλεύτρια, καθώς η ίδια φερόταν να ενδιαφερόταν για τις Προεδρικές, εκτίμησαν, χωρίς απόλυτη βεβαιότητα, πως δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Διευκρίνισαν, δε, πως «είναι σαφές ότι το ΑΚΕΛ κατεβαίνει με άλλη υποψηφιότητα και έχει αρχίσει ήδη η συσπείρωση γύρω από αυτήν».

Σε ανακοίνωσή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αθώων Παιδιών Θυμάτων Επιθέσεων, με ειδική αναφορά στα παιδιά της Ουκρανίας και όσα υποφέρουν από ψυχική ή συναισθηματική κακοποίηση.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην Σημερινή της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Α. Νεοφύτου: Τα δύσκολα στην οικονομία έρχονται και χρειάζονται έμπειρα χέρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζήτησε, Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ, Ειρήνη – Όλο,zitise, syndiaskepsi akel, eirini – olo