Ζήτημα πολιτών που διαμένουν στις Β.Β έθεσε ο Μαυρίδης

Το ζήτημα των πολιτών που διαμένουν στις βρετανικές βάσεις μετά το Brexit έθεσε ο Κ. Μαυρίδης

Το ζήτημα των Ευρωπαίων πολιτών από την Κύπρο και άλλα Κράτη της ΕΕ, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, σε στρατιωτικές ζώνες και περιοχές που ελέγχονται από την Μεγάλη Βρετανία και επηρεάζονται από το Brexit , έθεσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης

(ΔΗΚΟ-S&D), ζητώντας ενημέρωση από τον Μισιέλ Μπαρνιέ, Διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, στη συζήτηση ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (14-15 Δεκεμβρίου), στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Ποιο θα είναι το μέλλον αυτών των ανθρώπων; Ποιο θα είναι το καθεστώς διαβίωσης τους; Ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους;» ρώτησε ο κ. Μαυρίδης.

Απαντώντας, ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε ότι «Σχετικά με την Κύπρο, πρέπει να βρούμε συγκεκριμένες λύσεις για να διατηρήσουμε την παρούσα κατάσταση των πολιτών που επηρεάζονται γύρω από τις δύο στρατιωτικές βάσεις».

Εξάλλου, με την ευκαιρία της απονομής εντός της ολομέλειας του Βραβείου Ζαχάρωφ, που αποτελεί το ύψιστο βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης, ο κ. Κ. Μαυρίδης επεσήμανε ότι «χωρίς να θέλω να μειώσω όσους θα βραβευτούν σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέλω να αναφερθώ σε ένα μνημείο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Από τις τουρκικές φυλακές, ένας άνθρωπος φυλακισμένος στέλνει το μήνυμα που πρέπει όλοι να ακούσουμε".

"Είναι ο Ντεμιρτάς (Κούρδος συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και βουλευτής) ο οποίος σε δήλωσή του αρνείται να απαντά στις ανακριτικές ερωτήσεις του καθεστώτος Ερντογάν, επειδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη από τα δικαστήρια στην Τουρκία», κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα