Ζητά αποζημιώσεις μισού εκατ. για βιασμό από τον Χρυσόστομο

Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα βρεθεί ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μία από τις δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον τέως μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομο, για σεξουαλική παρενόχλησή της, προχώρησε σε καταχώρηση αστικής αγωγής, απαιτώντας αποζημιώσεις ποσού πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, τόσο από τον Κιτίου Χρυσόστομο όσο και την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Υπενθυμίζεται πως, ενώπιον Δικαστηρίου καταχωρήθηκαν  δυο υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση.

Διαβάστε επίσης: Σεξ.παρενοχλήσεις: Πάει Κακουργιοδικείο ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η γυναίκα ζητεί γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για κατ’ ισχυρισμόν σωματική και ψυχική βλάβη που υπέστη, που όπως αναφέρεται «ήταν αποτέλεσμα επίθεσης και ή σεξουαλικής παρενόχλησης και ή βιασμού και ή παράνομης κράτησης και ή παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων της ενάγουσας, ως αποτέλεσμα ενεργειών του εναγόμενου μητροπολίτη, με την ανοχή και γνώση της ενάγουσας 2 (Μητρόπολης) η οποία παρείχε την ευκαιρία και χώρο στον μητροπολίτη για να προβεί στις εν λόγω ενέργειές του».

Ο τέως Μητροπολίτης θα παρουσιαστεί ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 26 Απριλίου ενώ πρώτη δικάσιμος για τις καταγγελίες εναντίον του ορίστηκε στις 8 Ιουνίου.

Η πρώτη υπόθεση αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο από το ΣΙΓΜΑ και αφορούσε παρενόχληση γυναίκας η οποία είχε προβεί δημόσια σε καταγγελία για τον Γολγοθά που βίωνε και πάλι μέσω του ΣΙΓΜΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα