Ζέβρες πέθαναν από μυστηριώδη αιτία σε πάρκο σαφάρι στο Μπαγκλαντές

Οι αρχές στο Μπαγκλαντές διερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο 12 ζέβρων στο μεγαλύτερο πάρκο σαφάρι της χώρας, με διάφορους ειδικούς να έρχονται σε αντιπαράθεση για το κατά πόσο τα ζώα πέθαναν από άγνωστο βακτηρίδιο ή ήταν θύματα σε μάχη μεταξύ τους.

Έντεκα ζέβρες, μαζί με μια τίγρη της Βεγγάλης, έχουν πεθάνει από την αρχή του μήνα στο πάρκο έκτασης 3.800 στρεμμάτων βόρεια της πρωτεύουσας Ντάκα. Πριν από τους δύο τελευταίους θανάτους την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του πάρκου Mohammad Jahidul

Kabir είπε ότι πέντε από τις ζέβρες πέθαναν από βακτηριακές λοιμώξεις και άλλες τέσσερις τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από μάχες μεταξύ τους.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μόνο αφού ένας Βουλευτής επισκέφθηκε το πάρκο την περασμένη εβδομάδα και κάλεσε τις αρχές να διεξαγάγουν έρευνα. Ένας κτηνίατρος και δύο άλλοι αξιωματούχοι έχουν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους. O Βουλευτής είπε ότι τα ευρήματα της νεκροψίας θα σταλούν και στο εξωτερικό για έρευνα.

Οι ζέβρες ήρθαν αρχικά από την Νότια Αφρική και οι θάνατοι μείωσαν τον πληθυσμό τους στο πάρκο στις 20.  Η τίγρη πέθανε στις 12 Ιανουαρίου και ο θάνατός της κρατήθηκε κρυφός για εβδομάδες από τις αρχές του πάρκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα