Ζευγάρι ε/κ μένει σε «παράγκα» στη Λεμεσό: «Μπαίνουν νερά λόγω των τσίγκων»

Δύσκολοι οι καιροί για τα νεαρά ζευγάρια.  Ο Στέλιος και η Νικολέτα ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες σε ένα παράπηγμα 3Χ3 στον συνοικισμό της Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό.  Δύο νέοι γεμάτοι όνειρα για τη ζωή. Δύο νέοι που θέλουν να κάνουν οικογένεια, αλλά, η οικονομική πραγματικότητα τους βάζει εμπόδια.

Το νεαρό ζευγάρι άνοιξε την πόρτα του μικρού σπιτικού του, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι και μας περιέγραψε την ανηφόρα που ανεβαίνει καθημερινά για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα.

«Εν πολλά δύσκολο, δεν μπορείς με ένα μισθό να κάνεις ένα σπίτι ή να

ενοικιάσεις. Η μόνη λύση που είχα ήταν να κλείσω μια βεράντα και ένα δωμάτιο να μένω», δήλωσε ο Στέλιος στην κάμερα του Sigma.

Ο Στέλιος και η Νικολέτα είναι «θύματα» του στεγαστικού προβλήματος, των φουσκωμένων ενοικίων και της αδυναμίας του κράτους να εγκύψει με σοβαρότητα στο ζήτημα.

Η μόνη τους επιλογή ήταν να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι, όπου, διαμένουν και τα άλλα αδέλφια της οικογένειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα.

Προσπαθούν να κάνουν μωρό με εξωσωματική

Οι εναλλακτικές λύσεις για το ζευγάρι είναι περιορισμένες, καθώς όλες του οι οικονομίες αξιοποιούνται αποκλειστικά για να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Είναι πολύ μικρός ο χώρος, δεν μας χωρεί, δεν μπορείς να κάνεις μια οικογένεια εδώ. Μπαίνει υγρασία και νερά λόγω των τσίγκων», είπε ο Στέλιος.

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και δείχνει τα «δόντια» του στο νεαρό ζευγάρι. Στην οροφή υπάρχουν μόνο τσίγκοι, ενώ, ο χώρος έχει κλείσει με γυψοσανίδα με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι για το νεαρό ζευγάρι. Ο Στέλιος, μας είπε χαρακτηριστικά πως φοβούνται να ανάψουν μια σόμπα, γιατί, υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά.

Έκαναν επανειλημμένως αίτηση για τ/κ σπίτι

Οι δύο νέοι προέρχονται από οικογένειες προσφύγων και έχουν κάνει επανειλημμένως αιτήσεις για να τους παραχωρηθεί τουρκοκυπριακό ακίνητο χωρίς να έχουν απάντηση.

«Είμαι πρόσφυγας και εγώ και η γυναίκα μου. Έκανα αίτηση για τουρκοκυπριακό σπίτι δύο φορές και έστειλα επιστολές αλλά δεν έχω κάποια απάντηση», τόνισε ο Στέλιος.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ανέφερε ότι, η διαθεσιμότητα σε σπίτια είναι περιορισμένη και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί.

Ειδικότερα, ο Διευθυντής Διαχείρισης τουρκοκυπριακών υπηρεσιών, Γιώργος Ματθαιόπουλος, είπε πως όσες φορές έκανε αίτηση το ζευγάρι δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημα τους καθώς υπάρχουν πολλοί που περιμένουν.

Την ίδια ώρα,  σημείωσε πως τα τουρκοκυπριακά σπίτια είναι περιορισμένα και οι αιτήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως δεν μπορεί να αποτελέσει λύση του στεγαστικού προβλήματος η παραχώρηση τουρκοκυπριακών σπιτιών.

Ζητούν ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένεια τους

Οι δύο νέοι ζητούν από το κράτος να τους παραχωρηθεί οπουδήποτε στην Επαρχία Λεμεσού ένα τουρκοκυπριακό σπίτι για να μπορέσουν να στεγάσουν την οικογένεια τους με αξιοπρέπεια. «Ζητούμε αν έχει ένα τόπο, ένα σπίτι τουρκοκυπριακό να μπορούμε να κάνουμε και εμείς μια φυσιολογική ζωή», μας επισήμανε ο Στέλιος.

Δυστυχώς, η περίπτωση του Στέλιου και της Νικολέτας δεν είναι η μοναδική, αλλά, μια από τις πολλές. Οι τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων έχουν μετατρέψει σε όνειρο απλησίαστο την αξιοπρεπή στέγαση για τους νέους.  Το στεγαστικό ζήτημα μετατρέπεται σε ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνει στην Κύπρο τον φυγά πατέρα της- Συμμετείχε σε ληστεία με λεία £53 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα