Ζέτα: Θα στηρίξουμε τους ΜΚΟ για κοινωνική φροντίδα

Το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ιθάκη» που στηρίζει τα άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ, εξήρε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, διαβεβαιώνοντας για τη στήριξη του Υπουργείου προς τις προσπάθειες των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην παροχή κοινωνικής φροντίδας.

Η Υπουργός παρευρέθηκε στο Απογευματινό Τσάι που διοργάνωσε την Παρασκευή ο Σύνδεσμος. Ο Σύνδεσμος «Ιθάκη» ιδρύθηκε το 2011 και, όπως ανέφερε η Υπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.

Η προσφορά

της κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας από εξειδικευμένα άτομα και κέντρα, η κοινωνικοποίηση των ασθενών και η ψυχοκοινωνική και οικονομική προσφορά στην οικογένεια του ασθενή, η ενημέρωση του κοινού για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και η ενεργός δράση σε προγράμματα πρόληψης, είναι μερικοί από τους στόχους του Συνδέσμου, σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου.

«Η δράση σας με τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας του Συνδέσμου προσφέρει, μέσω εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας, πραγματική στήριξη στα πρόσωπα αυτά», είπε.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου σημείωσε ακόμα πως το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια, τις προσπάθειες των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Όπως ανέφερε, το 2017, συνολικά 241 προγράμματα έλαβαν οικονομική ενίσχυση με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους καθώς και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό ύψους πέραν των €7.500.000. Στα πλαίσια αυτά ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Άνοια «ΙΘΑΚΗ», αποτάθηκε για πρώτη φορά το 2017 και έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €3.000 για κάλυψη μέρους των λειτουργικών δαπανών του Κέντρου Ημέρας που λειτουργεί στη Λεμεσό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα