Ζαλμάς: Μιλάει για την απώλεια του Μηνά Χατζησάββα

Ο Σταύρος Ζαλμάς βρέθηκε καλεσμένος στο Jenny Jenny και μίλησε για την απώλεια του Μηνά Χατζησάββα, την έκταση που πήρε ο λόγος του συντρόφου του στην κηδεία, αλλά και για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια.

«Είναι άγριο, αλλά πρέπει να το κάνεις. Ήταν και πολύ ξαφνικό γιατί την προηγούμενη μέρα είχαμε κάνει πρόβα με το Μηνά. Μάλιστα, το μάθαμε στην πρόβα γιατί

καθυστερούσε να έρθει και ξαφνικά έπεσε η είδηση ότι είναι στην εντατική. Είναι πάρα πολύ άγριο να χάνεις έναν συνεργάτη και φίλο κατά αυτόν τον τρόπο. Μετά, είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπείς στη διαδικασία της δουλειάς έχοντας την αίσθηση ότι αυτός ο άνθρωπος λείπει και συγχρόνως είναι και παρών. Από την άλλη, δεν έχεις την πολυτέλεια να το αφήσεις για λίγο καιρό και να το ξαναπιάσεις γιατί ο χρόνος κυλάει, οι ημερομηνίες έχουν μπει, τα χρήματα τρέχουν και άνθρωποι απασχολούνται. Πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να συνεχίσει. Είναι απάνθρωπο».

Και συνέχισε: «Ακούστηκαν απόψεις από ανθρώπους οι οποίοι είναι εξέχοντες –όχι επειδή πραγματικά τους αξίζει να είναι εξέχοντες, αλλά επειδή ο λαός τους έχει ψηφίσει και τους έχει ανεβάσει στο βάθρο που βρίσκονται- και οι οποίοι εκφράστηκαν με τρόπο που μας εκθέτει σα χώρα. Εκεί θα έπρεπε κάποιοι άνθρωποι να τους βάλουν στη θέση τους, γιατί μπορεί να έχεις οποιαδήποτε άποψη, ο τρόπος όμως που θα την εκφράσεις πρέπει να είναι κόσμιος. Δεν έχεις δικαίωμα να θίγεις κανέναν, ούτε να εκθέτεις τη χώρα σου στα μάτια άλλων λαών οι οποίοι αυτά τα θέματα τα έχον λύσει».

Η παρουσιάστρια δεν απέφυγε να τον ρωτήσει για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, με τον ίδιο να αποδεικνύεται τρομερά καυστικός στο λόγο του: «Εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους δανειστές, θα έπρεπε να έχουμε πάψει να μιλάμε για πολιτική σε αυτή τη χώρα. Μιλάμε για μία χρεοκοπημένη χώρα που περιμένει να ζήσει από κονδύλια τα οποία έρχονται από δανειστές – και μάλιστα από αυτούς τους συγκεκριμένους δανειστές, οι οποίοι μας δανείζουν εδώ και δύο αιώνες και έχουν δείξει τι ανταλλάγματα θέλουν. Είναι ανόητο σχεδόν να μιλάμε για πολιτική στην Ελλάδα όταν ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι εντολές έρχονται έξωθεν. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να βρεθεί στην εξουσία θα αναγκαστεί να υπηρετήσει αυτές τις εντολές. Είμαστε καθυποταγμένο κράτος και κάνουμε αυτό που μας λέει ο κατακτητής μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα