Ζαλγκίρις, για 8άδα καλά πας!

Η Ζαλγκίρις Κάουνας επιβεβαίωσε γι' ακόμα μία φορά την σπουδαία κατάσταση που βρίσκεται εσχάτως, κερδίζοντας εκτός έδρας και την Βίρτους (77-85) και παραμένοντας σε τροχιά playoffs.

Σπουδαία επίθεση, με την μπάλα να γυρίζει, τους πάντες να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Κάτι παραπάνω από συμπαθητική άμυνα, με καλές περιστροφές στην περιφέρεια και σταθερότητα στο καλάθι. Σμιτς και Μπραζντέικις σε ρόλο πρωταγωνιστών και κάπως έτσι...

Και κάπως έτσι η Ζαλγκίρις πέτυχε την 4η νίκη της στα 5 τελευταία παιχνίδια (μοναδικό της

κίτρινο φύλλο η ήττα στο νήμα από την Μονακό εκτός έδρας) και εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο εντός της πολυπόθητης πρώτης 8άδας.

Θύμα των Λιθουανών αυτή τη φορά ήταν η Βίρτους Μπολόνια, του αειθαλούς και υπέροχου Μίλος Τεοντόσιτς (21 πόντοι/ 12 ασίστ), που έκανε ό,τι περνούσε από το ταλαντούχο χέρι του, όμως δεν μπόρεσε ν' αποτρέψει το... αναπότρεπτο.

Σμιτς και Μπραζντέικις πέτυχαν έκαστος από 17 πόντους και οι φιλοξενούμενοι με τρομερό πρώτο και τελευταίο δεκάλεπτο έφτασαν με σχετική άνεση στην νίκη επί των Ιταλών (77-87), ανεβαίνοντας στο 10-8.

Καθόλου, μα καθόλου άσχημα...

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 36-40, 60-60, 77-87

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζαλγκίρις, 8άδα,zalgkiris, 8ada