Υπ.Υγείας: Σκέψεις τερματισμού καθημερινής ενημέρωσης για κρούσματα

Για το ΓεΣΥ και την πανδημία μίλησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, καλεσμένος στο Μεσημέρι και Κάτι.

Αρχικά αναφερόμενος στα νέα γενιάς φάρμακα που εντάσσονται στο ΓεΣΥ είπε ότι οι πιέσεις του είδαν έργο. «Βλέπουμε με μεγάλη χαρά να υλοποιείται αυτός ο στόχος άρα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Ήδη έχουν μπει 15 φάρμακα και θα μπουν και τα υπόλοιπα εντός μερικών μηνών» ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλας.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός/Κύπρος:Τι ενδέχεται να αλλάξει σε 2 βδομάδες στην καθημερινότητά μας

Ερωτηθείς

αν έχουν βλέψεις να σταματήσουν την καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα κατά της covid-19 είπε ότι υπάρχει η σκέψη να την τερματίσουν, «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά αν έρθει εισήγηση από τους ειδικούς είναι κάτι που θα το υλοποιήσουμε.

Η χώρα μας τους τελευταίους 9 μήνες έχει εξαιρετικά αποτελέσματα διαχείρισης της πανδημίας, και αυτό γιατί τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής έχουν δείξει πόσο εξαιρετικά καταρτισμένοι είναι», είπε ο Υπουργός. 

Για το ενδεχόμενο χαλαρώσεων είπε ότι «υπήρχε πρόθεση να μειωθεί ο αριθμός των rapid τεστ και να αφαιρέσουμε και τις μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους, αλλά μετά που είδαμε αυτή την αύξηση στις νοσηλείες και στα κρούσματα η ΣΕΕ είπε να περιμένουμε ακόμη δύο εβδομάδες. Είμαστε προσεκτικοί για να μην χρειαστεί να πάρουμε σοβαρά περιοριστικά μέτρα όταν δεν πρέπει να τα πάρουμε».

Κλείνοντας μίλησε για το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα στα ορεινά λέγοντας ότι από τις 21 Μαρτίου λειτουργεί σταθμός ασθενοφόρων στον Κάμπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπ Υγείας, Σκέψεις,yp ygeias, skepseis