Υπ.Υγείας: Οραμα η δημιουργία πρότυπου Κέντρου Αίματος

Όραμα της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Αίματος, το οποίο να μπορεί να διαδραματίζει με επιτυχία τον σημαντικό ρόλο του, στο πλαίσιο των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισημαίνοντας πως «η ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τα εργαστήρια του Κέντρου Αίματος αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο μας».

Η αύξηση των ποσοστών αιμοδοσίας, η πιστοποίηση του Κέντρου με το πρότυπο ISO 9001, η εισαγωγή της μοριακής μεθόδου ελέγχου του

αίματος, η αύξηση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγώγων αίματος και πολλά άλλα, δείχνουν ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, σύμφωνα με τον Υπουργό.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Αίματος, ο κ .Ιωάννου είπε ότι η Κύπρος μπορεί να υπερηφανεύεται, αφού αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνική ευαισθησία του λαού της ως προς την προσφορά αίματος για κάλυψη των αναγκών της.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στη χώρα μας πέραν των 60 χιλιάδων μονάδων αίματος προσφέρονται και πέραν των 120 χιλιάδων παραγώγων αίματος μεταγγίζονται κάθε χρόνο.

«Η συνεχής αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος να κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αιμοδοτών σε αναλογία πληθυσμού σε σύγκριση με άλλα κράτη», είπε ο κ. Ιωάννου.

Τα αποτελέσματα αυτά επιτυγχάνονται, σημείωσε, μέσα από τον συνδυασμό της αδιάκοπης προσπάθειας των κρατικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα του Κέντρου Αίματος και την ευσυνειδησία των οργανωμένων συνόλων της Κύπρου, που αναλαμβάνουν την οργάνωση προγραμμάτων αιμοδοσίας και αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο για την επιτυχία και την ομαλή διεκπεραίωσή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα