Υπ.Ρίκκου:"Έπεσαν" οι εφέσεις-Το σκεπτικό&τα επόμενα βήματα

«Η απόφαση του Δικαστηρίου επί όλων των εφέσεων είναι ομόφωνη». Οι εφέσεις όλων των Εφεσειόντων επί της καταδίκης που συνεκδικάστηκαν ως εκ της φύσεώς των, αποτυγχάνουν και απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.

Με αυτό το λεκτικό, το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησε την ανάγνωση της πολυσέλιδης απόφασής του επί των εφέσεων των καταδικασθέντων στην πολύκροτη υπόθεση.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι το στάδιο των εφέσεων, ήταν το τελευταίο σε εθνικό επίπεδο αφού το επόμενο βήμα δεν είναι άλλο απ’ αυτό της οδήγησης

των υποθέσεων αυτών σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή στο ΕΔΑΔ.

Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή, πρωτοφανή για τα δικαστικά δρώμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο όλο φάσμα των γεγονότων που προηγήθησαν της καταχώρησης κατηγορητηρίου, αλλά και στα πλαίσια της δικαστικής διαδικασίας, ενεπλάκησαν αναφέρει η απόφαση, είτε από τη θεσμική τους ιδιότητα, είτε ως μάρτυρες γεγονότων, πρόσωπα από όλο το φάσμα των κρατικών εξουσιών, θέτοντας την αξιοπιστία τους, υπό την κρίση του Δικαστηρίου.

«Ευτελή τα κίνητρα του Ρίκκου Ερωτοκρίτου»

Ως ανεξάρτητος αξιωματούχος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου (Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας), περιβεβλημένος με τις συνταγματικές εξουσίες άμεσα συνυφασμένες με την πάταξη του εγκλήματος και ευρύτερα την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, ενεπλάκη έχοντας ευτελή κίνητρα αναφέρεται στην απόφαση, σε κολάσιμες πράξεις δεκασμού και διαφθοράς, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς πάταξης του εγκλήματος και δυναμιτίζοντας το θεμέλιο της Δικαιοσύνης.

Η πλήρης δικαίωση του Γενικού Εισαγγελέα

Σε τέσσερα συνολικά σημεία, το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντάς το ως καθόλα άμεμπτο. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε μέρος της απόφασης ότι είναι έκδηλο, από το όλο πλέγμα των δεδομένων που τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου και έγιναν αποδεκτά, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, κινούμενος εν πολλοίς σε αχαρτογράφητα ύδατα, λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια αποστασιοποίησής του, προς τον σκοπό διασφάλισης δίκαιης μεταχείρισης των υπόπτων/κατηγορουμένων/Εφεσειόντων. Όλες οι ενέργειες του ΓΕ καθώς επίσης και ο χειρισμός κρίθηκαν ως άμεμπτες από το Δικαστήριο.

Κανένα θέμα συνεπώς, δεν τίθεται περί δίκαιης δίκης και το Ανώτατο απέρριψε τους λόγους έφεσης που άπτονταν αυτού του κομματιού και αφορούσαν και τους τέσσερις συνολικά εφεσείοντες.

Απόρριψη εφέσεων Νεοκλέους και Δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους

Κάνοντας αναφορά στους λόγους απόρριψης της έφεσης του Παναγιώτη Νεοκλέους, το Ανώτατο κατέληξε στην απόρριψη, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο ιστορικό των χειρισμών εγγράφων επίμαχων υποθέσεων όπως η προκείμενη αγωγή. Το Ανώτατο απέρριψε εξάλλου και τους λόγους έφεσης που αφορούσαν γνησιότητα μηνυμάτων αλλά και του εμπειρογνώμονα, που απώτερο σκοπό είχαν ακριβώς την εξέταση της γνησιότητας. Κατά την ανάγνωση της απόφασης, το Δικαστήριο έκρινε ότι ορθά κατηγορήθηκε η εταιρεία μέσω του Παναγιώτη Νεοκλεους καταγράφοντας παράλληλα σύγχυση του Κακουργιοδικειου σε ο,τι αφορά στην εμπλοκή του Αντρέα Νεοκλεους και στον χαρακτηρισμό ιθύνοντα νου του δικηγορικού γραφείου τμήματος με ελευθερία κινήσεων.

Σημειώνεται εδώ ότι το όλο πνεύμα της έφεσης του Π. Νεοκλέους στηρίχθηκε στην απουσία ουσιαστικής μαρτυρίας που να τον εμπλέκει στην υπόθεση Providencia και κατ’ επέκταση στην όλη εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Δείτε εδώ αυτούσια όλη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα