ΥΠΠ:Δεν υπάρχει λόγος να προκαλείται αναστάστωση στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία κινείται προς την κατεύθυνση της ηρεμίας μέσα στις σχολικές μονάδες, είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Κώστας Καδής σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή.

Ερωτηθείς για την αυριανή συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί η πιθανή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Καδής είπε

ότι «τα σχολεία μας σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν και λειτουργούν ομαλά και δεν υπάρχει λόγος να προκαλείται αναστάτωση στα σχολεία μας».

«Άρα, οποιαδήποτε κίνηση ή απόφαση κινείται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της ηρεμίας μέσα στα σχολεία, εμείς την αντιμετωπίζουμε θετικά. Από την περασμένη εβδομάδα, όταν συζητήθηκαν τα θέματα με την ΠΟΕΔ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την ίδια μέρα όπως είχαμε διαβεβαιώσει, στείλαμε επιστολή πρόσκληση προς την ΠΟΕΔ για να συναντηθούμε εντός αυτής της εβδομάδας και να ξεκινήσουμε ένα διάλογο εφ’ όλης της ύλης. Θεωρώ εν όψει αυτού του γεγονότος και εν όψει του ότι όλα τα πολιτικά κόμματα που είχαν τοποθετηθεί καθώς και οι οργανωμένοι γονείς ζήτησαν από την ΠΟΕΔ να αναστείλει τα μέτρα, θα έπρεπε ήδη να τα έχει αναστείλει. Έστω και αύριο, θεωρούμε ότι αν ανασταλούν τα μέτρα που επρόκειτο να εφαρμοστούν στην επόμενη περίοδο, θα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα