ΥΠΠΑΝ: Υπάρχουν οι κανόνες , είτε τους καταργούμε είτε τους ακολουθούμε (vid)

Στη Νομική Υπηρεσία και στους κανονισμούς που υπάρχουν παραπέμπει για την απόφαση της πειθαρχικής δίωξης του καθηγητή-ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ για τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι πίνακές του ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο κος Προδρόμου ανέφερε πως ο κος Γαβριήλ δεν διώκεται πειθαρχικά από το Υπουργείο Παιδείας.

«Δεν χειρίζεται το Υπουργείο το θέμα. Δεν μπορώ προσωπικά να εκφέρω άποψη. Προφανώς από ότι ακούω η έρευνα εναντίον του έχει  παραπεμφθεί από τη Νομική Υπηρεσία  στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας».

Εκφέροντας την προσωπική του άποψη ο υπουργός Παιδείας είπε πως «υπάρχουν οι κανόνες  και είτε τους καταργούμε είτε τους ακολουθούμε. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και άποψης, είναι θέμα κανονισμών που υπάρχουν όχι για την τέχνη αλλά για τις διευθύνσεις. Δεν είναι κανονισμοί που εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση».

Πρόσθεσε πως, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας είναι ανεξάρτητο όργανο.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα παρέμβει σε περίπτωση απόλυσης του κ. Γαβριήλ ο κος Προδρόμου είπε πως δεν μπορεί να παρέμβει. «Η παρέμβαση θα ήταν να εντοπισθεί το θέμα με τους κανονισμούς και αν υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούν να τους καταργήσουμε», είπε.

Διαβάστε επίσης: Γαβριήλ: «Γνωστοί κύκλοι… από Αρχιεπισκοπή μέχρι ΕΛΑΜ και Συνδ.Αγωνιστών»

«Λάθος η διατύπωση της οδηγίας για το βιβλίο των Αγγλικών»

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η οδηγία για το σκίσιμο σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών Β ΄Λυκείου ο κος Προδρόμου αρκέστηκε στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

«Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Τα λέει όλα. Δεν είναι μόνο ένα βιβλίο, υπήρξαν και άλλα που είχαν τοπωνύμια αντί στα Αγγλικά στα Τούρκικα και διορθώθηκαν. Αυτό το κομμάτι ξέφυγε με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε. Δόθηκε στην αρχή μια λάθος διατυπωμένη οδηγία και στη συνέχεια τι βιβλίο αποσύρθηκε . Μόλις το κατάλαβα τη Δευτέρα διορθώθηκε με την ανακοίνωση», εξήγησε.

«Δεν υπάρχει λογοκρισία στην Κύπρο ούτε σκίζουμε βιβλία», είπε τέλος ο κος Προδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Αντιμέτωπος μέχρι και με απόλυση ο Γαβριήλ για τους πίνακες (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα