ΥΠΠ: Το σχολείο να δίνει ευκαιρίες σε καλλιέργεια ταλέντων

Το σύγχρονο σχολείο της Κύπρου θέλουμε να καυχόμαστε ότι, εκτός του υψηλού επιπέδου μόρφωσης που προσφέρει σε όλους τους γνωστικούς τομείς, προωθεί παράλληλα την καλλιτεχνική δημιουργία, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τα όποια ταλέντα τους και να τα προβάλουν στον σχολικό χώρο και στην κοινωνία γενικότερα, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε χαιρετισμό στην καλλιτεχνική μαθητική εκδήλωση του Λυκείου Κύκκου Β΄,

ο Υπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι πέραν της τέρψης που προσφέρουν, οι τέχνες έχουν μεγάλη μορφωτική και ηθοπλαστική αξία, και αυτό γνώριζαν πολύ καλά οι αρχαίοι Έλληνες που έδωσαν στη μουσική, την ποίηση, το θέατρο, τον χορό, και όχι μόνο, πρωτεύουσα θέση στην παιδεία των νέων.

Επεσήμανε, περαιτέρω, ότι η δημιουργία δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο των λίγων προικισμένων, καθώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων και βασική ανάγκη που ευφραίνει την ψυχή.

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, και επαίνεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες που φιλόπονα, από το υστέρημα του ελεύθερου τους χρόνου, "δημιουργούν και μας προσφέρουν το έργο τους, πλουτίζοντας όλους μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα