Υπ.Μεταφορών: Όπου αφαιρείται κύρτωμα θα μπαίνει κάμερα-Η εναλλακτική του τραμ

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες, μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Ερωτηθείς ποιο είναι το πλάνο για λυθεί ή τουλάχιστον να μειωθεί το πρόβλημα, απάντησε ότι «δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και η οικονομική επιβάρυνση και το ζήτημα των ρύπων». Αναφερόμενος στα συστατικά του προβλήματος, σημείωσε ότι «αγοράζουμε αυτοκίνητα με πιο γρήγορους ρυθμούς απ' όσο φτιάχνουμε δρόμους. Θέλουμε να το ρυθμίσουμε σε επίπεδο που να μην υπάρχει ταλαιπωρία. Εάν καταφέρουμε να πείσουμε τους

πολίτες να πάρουν το λεωφορείο, τότε μειώνουμε τους ρύπους και την ταλαιπωρία. Δεν αγνοούμε όμως ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε το οδικό σύστημα. Το λεωφορείο όμως θέλουμε να το κάνουμε καλύτερη επιλογή όσον αφορά τον χρόνο μετακίνησης και το κόστος».

Σε σχέση με τα έξυπνα φώτα στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας σημείωσε ότι τα φώτα αυτά έχουν μειώσει το 10% της κίνησης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες για δημιουργία τραμ, δήλωσε ότι «βρίσκεται στο τραπέζι και εάν αποδειχτεί ότι είναι οικονομικά βιώσιμο, θα το προχωρήσουμε». Πρόσθεσε ότι εναλλακτικά υπάρχουν τα αρθρωτά λεωφορεία χωρητικότητας 150 επιβατών, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν το τραμ σε πολύ χαμηλότερη τιμή και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ανάδοχες εταιρείες, ώστε να δει πότε μπορούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Σε ερώτηση για τα κυρτώματα τόνισε ότι «υπάρχει η πρόθεση να τα αντικαταστήσουμε με τα συστήματα φωτοσήμανσης. Τα κυρτώματα έχουν σώσει ζωές, ιδίως σε χώρους όπως σχολεία. Σε αυτούς τους χώρους θα επικεντρωθούμε για να αφαιρέσουμε κυρτώματα. Δεν θα τα αφαιρέσουμε όλα από την πρώτη ημέρα. Θα επιχορηγήσουμε κοινότητες για να τα αφαιρέσουν, ώστε να μειώσουμε τους ρύπους. Όπου αφαιρείται κύρτωμα, θα μπαίνει κάμερα». 
 

Διαβάστε επίσης: Σε λειτουργία 3 κάμερες στη Λευκωσία-Ενεργοποιούνται άλλες 11 μέχρι τέλη Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργός Μεταφορών, Όπου,ypourgos metaforon, opou